Спочатку президент нібито хотів включити в опитування теми про окупований Крим і Донбас / фото REUTERS

У запропоноване президентом Володимиром Зеленським всеукраїнське опитування, яке відбудеться у день виборів, 25 жовтня, може бути включено питання про необхідність легалізації канабісу в Україні.

Про це повідомляє ZN.ua, посилаючись на свої джерела в Офісі президента.

За їхніми даними, «інформація про мету опитування і варіанти питань тримається в секреті, замкнутому в найближчому колі Зеленського». Спочатку президент нібито хотів включити в опитування теми про окупований Крим і Донбас, а щоб привернути до голосування молодь - додати питання, що цікавлять їх. Зокрема, про легалізацію канабісу.

Відео дня

«Але це може бути занадто сенситивним. А ідея опитування вже витала в кабінетах. Тоді прийшла інша думка: з огляду на те, що партія "Слуга народу" втратила підтримку у старшого покоління, не так як рік тому підтримується середнім, але все ще популярна серед молоді, то саме молодих людей необхідно залучити до голосування. Тому в опитування вирішили включити питання, які зацікавлять саме молодих українців. Наприклад, мова може йти про легалізацію канабісу», - зазначив співрозмовник.

Читайте такожУ Зеленського пояснили, чим опитування 25 жовтня відрізнятиметься від референдуму (відео)

Також повідомляється, що анкети для опитування не планують видавати на виборчих дільницях, а саме опитування буде проведено у формі екзит-полу за приватні кошти.

Організатори опитування планують надрукувати 5 мільйонів анкет з питаннями, які молоді люди в наметах біля виборчих дільниць будуть пропонувати заповнити тим, хто приходить на вибори.

Опитування 25 жовтня: що відомо

  • Сьогодні Зеленський анонсував проведення 25 жовтня, у день місцевих виборів, всеукраїнського опитування з п’яти 5 важливих питань.
  • Про що саме питатимуть поки невідомо. За словами президента, перелік питань буде оприлюднено пізніше.
  • Цього ж дня, 25 жовтня, українці обиратимуть місцеві органи влади.