Шарія викликано на допит повісткою / Скріншот

Служба безпеки України викликала на допит 22 лютого Анатолія Шарія.

Читайте також"Партію Шарія" не можна ліквідувати через підозру у держзраді її неофіційному лідеру - ОПОРАПро це повідомили в коментарі Радіо Свобода у прес-службі СБУ.

"Сьогодні співробітники СБУ оголосили йому (Шарію) підозру - у відповідності до КПК, у визначений законом спосіб. Повідомлення про підозру та повістку про його виклик було надіслано на електронні скриньки, сторінки у соціальних мережах та месенджери. Також - дзвінком на мобільний телефон. Повісткою Шарія викликано на допит, який має відбутися 22 лютого", - розповіли у прес-службі.

Відео дня

У СБУ також зазначили, що рішення про оголошення Шарія в розшук ухвалять у випадку його неявки на допит. Додаткові деталі не розголошуються, триває досудове розслідування, зауважили в спецслужбі.

"Зважаючи на останній пост Шарія, де він читає текст підозри - він її отримав. Тобто підозра дійшла до адресата", - додали в СБУ.

Підозра Шарію про держзраду: що відомо

  • 16 лютого, стало відомо, що Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні державної зради громадянину України Анатолію Шарію.
  • На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері.
  • Підозру оголошено в рамках кримінального провадження за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).
  • Наразі тривають слідчі дії, продовжується документування всіх обставин скоєння злочину та встановлюються інші особи, які сприяли, або можуть бути причетними до системної протиправної діяльності Шарія.