Подоляк запропонував Гайзелю поспілкуватися з постраждалими українцями / фото УНІАН

Радник голова Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував екс-мера Дюссельдорфа, члена Соціал-демократичної партії Німеччини Томаса Гайзеля, який поставив під сумнів масштаб страждань, які російські військові принесли Україні.

Подоляк у себе в Twitter запропонував німецькому політику приїхати до України і особисто поспілкуватися з постраждалими від російських окупантів українцями.

"Екс-мер Дюссельдорфа Томас Гайзель ставить під сумнів воєнні злочини Росії й питає, чи можна довіряти новинам із України. Думаю, пан Гейзель може приїхати й поставити питання чоловіку, який втратив родину в Одесі, батькам зґвалтованої дівчинки з Бучі чи біженцям з Маріуполя", - заявив Подоляк.

За його словами, за російські гроші німецькому політику "зручно" закривати очі на звірства росіян в Україні.

"Зручно, мабуть, заплющити очі та вдавати, що нічого не відбувається. Ізолюватися від новин у затишній бульбашці. Особливо, коли російські гроші довго гріли кишеню. Гадаю, окремим політикам варто подумати, чи не доведеться вибачатися за них їхнім онукам", - додав радник голови ОПУ.

Як раніше повідомляв УНІАН, раніше група німецьких колишніх політиків та лідерів думок звернулися до уряду Німеччини із відкритим листом, зміст якого зводиться до примушення України капітулювати у війні з РФ.

Це звернення стало реакцією на більш поширені вимоги ЗМІ та громадськості щодо захисту України та надання Києву важкого озброєння.

Вас також можуть зацікавити новини: