Спікер також додав, що заробітні плати депутатів "навіть трохи зросли" / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков зазначає, що поки що зарано говорити про підвищення зарплат народним депутатам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, відповідаючи на питання щодо доцільності підняття зарплати депутатам.

Читайте такожНАЗК перевірить депутата ОПЗЖ через гулянку його дружини у Москві

Відео дня

"Я вважаю, що повинен бути гідний рівень оплати праці. Але повинен бути гідний рівень оплати праці всіх... Мені здається, що на рівні тієї заробітної плати, яка є в державі, на рівні тієї мінімальної заробітної плати, яка сьогодні є у наших співгромадян, говорити про підвищення заробітної плати для народних депутатів, - поки що зарано, м'яко кажучи", - зазначив голова ВР.

Він вважає, що це питання повинно бути пов'язане зі зростанням економіки, ВВП, добробуту громадян та розвитком держави.

"А сьогодні говорити виключно про себе - я думаю, що це не зовсім правильно. І з економічної, і з політичної, і з моральної точки зору", - сказав Разумков.

Спікер також додав, що заробітні плати депутатів "навіть трохи зросли". "Моя заробітна плата за рік зросла на 3 тисячі гривень, якщо я не помиляюся. Тому що є індексація", - розповів він.

У той же час, наголосив Разумков, порушувати нині питання про якесь значне зростання зарплати депутатів - це "неправильно і не на часі".