Сергій Іващенко / zmist.pl.ua

Представники полтавського бізнесу, об’єднаного у низку профільних бізнес-асоціацій, виступили із публічною заявою щодо делегування власної кандидатури на посаду міського голови для підтримки Президентом Зеленським. Зокрема, полтавські підприємці запропонували президенту розглянути можливість висунення від парті «Слуга народу» на найближчих місцевих виборах кандидатури Сергія Іващенка, забудовника найсучаснішого та мальовничішого мікрорайону Полтав – ЖК «Садовий».

«Ми, представники полтавського соціально відповідального бізнесу, власними силами створили підприємства, які щороку виплачують понад 2 мільярди гривень податків та зборів до бюджетів усіх рівнів та на яких працюють десятки тисяч людей. Ми живемо і працюємо в Полтаві. Тут живуть наші батьки та діти. Ми – і є Полтава… Серед нас є людина, яка може встати в авангарді змін та яку ми готові представити як кандидата на посаду Полтавського міського голови – Сергія Васильовича Іващенка. Вважаємо його справжнім професіоналом та сучасним управлінцем, з модерним мисленням та стратегічним баченням».

Відповідне звернення підписали власники та топ-менеджери найбільших підприємств регіону. За інформацією Ірини Бессарабової, Виконавчого директора представника Полтавської асоціації бізнесу, у березні цього року відбулась попередня зустріч президента Володимира Зеленського та представників бізнесу. Під час цієї зустрічі піднімалось питання корупції у міській владі та необхідності кардинального оновлення принципів управління. «Ми тоді відчули, що є однодумцями з точки зору оцінки суспільних процесів у місті. Найбільше, що всіх обурює, і нас і Президента, це те, що політичне середовище у Полтаві суцільно контролюється декількома кланами. Вони розкладають яйці і до владного кошику, і до опозиційного. Такий стан справ, ані президента, ані бізнес не задовольняє. І тоді Володимир Зеленський сказав, що готовий дослухатися до рекомендації бізнесу та підтримати нашу кандидатуру. Саме тому, ми і розпочали відповідні консультації. Впевнені, що це буде нова сторінка нашої полтавської історії».

Відео дня

За роз’ясненнями ми звернулися до самого Сергія Іващенко. В своїх коментарях, забудовник ЖК «Садового» був не багатослівним: «Справді, була зустріч із президентом у березні. Ми змогли донести до нього всю серйозність проблеми політичної та звичайної корупції у Полтаві. Чесно кажучи, він і без нас був добре обізнаний хто кому тут кум, сват і брат. Так, він сказав – пропонуйте. Ми всередині себе поспілкувалися. Було вирішено делегувати мою кандидатуру. При цьому, я взяв слово з кожного, хто мене делегував та підтримував, що у разі, якщо ми підемо, то кожен стане поруч і надаватиме посильну допомогу. Адже це стосується кожного з нас. Таке рішення ми офіційно оформили у звернення. А далі – побачимо».

Для довідки. Сергій Іващенко – 56 років, полтавський підприємець, громадський діяч, забудовник ЖК «Садовий», власник та директор ТОВ «Будівельна компанія «Комбінат Виробничих Підприємств», Президент аматорського футбольного клубу «Полтава».