Зеленський 20 травня поспілкувався з журналістами / Фото УНІАН

В Україні може з'явитися пул журналістів для висвітлення діяльності президента і спілкування з ним.

Таку ініціативу озвучив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко в інтерв'ю "Вестям".

Він розповів, що ОП отримує "величезні пачки" запитів на ексклюзивне інтерв'ю. "Але якщо б ми дозволили собі дати інтерв'ю одному або двом виданням, образилися б всі інші. Тому в результаті ми вийшли на формат марафону, щоб вже точно ніхто не образився", - пояснив він.

Відео дня

Читайте такожУкраїна буде посилювати свій внесок у міжнародну безпеку - Зеленський

"Думаю, нам необхідний пул журналістів, які ходять на прес-конференції або брифінги. В ньому має бути 20-25 представників ЗМІ, не більше - так робиться в різних країнах Європи, в США. Тоді розмова виходить предметною і продуктивною. І це не означає, що ми закриваємося від інших ЗМІ - ми точно так само з ними працюємо, відповідаючи на запити, відправляючи до них голову Офісу або його заступників", - додав заступник голови ВП.

При цьому Тимошенко уточнив, що це поки не остаточне рішення, а озвучена ідея.

Читайте такожзареєстровані Проекти: Разумков заявивши про необхідність змінити "мовний" закон

"Подивимося на реакцію журналістської спільноти. Розуміємо, що буде багато незадоволених. Але це найбільш продуктивна і робоча схема. Щоб прийшли 25 акредитованих журналістів отримали 25 відповідей. Інакше це перетворюється в процес обміну думками з президентом, самоствердження, світські бесіди", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня президент Володимир Зеленський провів свою другу велику прес-конференцію за рік перебування на посаді.