Раніше зустріч Зеленського і Байдена перенесли на один день / фото УНІАН, Максим Поліщук

Програму візиту президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки ще остаточно не фіналізовано.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент УНІАН.

"Програма перебуває на стадії фіналізації. Поки що у тому проекті, який у нас є станом на зараз, мені все подобається. Ми отримаємо те, що хотіли. Що стосується енергетичного порядку денного, то він безумовно буде одним з ключових, і дуже допоміг той факт, що на "Кримській платформі" Сполучені Штати були представлені міністром енергетики", - сказав Кулеба.

Відео дня

Читайте такожЕкс-посол США дав поради Зеленському перед візитом до Вашингтону: найголовніше - сказати, чому Україна потрібна Америці

Візит Зеленського до США

У Вашингтоні зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена перенесено на один день - на 31 серпня. Спочатку зустріч Зеленського і Байдена у Білому домі планувалася на 30 серпня.

Зеленський в рамках візиту до США має намір звернутися 31 серпня до Байдена з приводу розбудови і посилення флоту України.

Також президент України має намір відвідати штат Каліфорнія. Зокрема, глава держави має намір створити нові можливості для взаємодії України і США у сферах IT-технологій і у космічній індустрії.

Водночас обізнані джерела УНІАН у дипломатичних колах повідомили, що планується виступ Зеленського у Стенфордському університеті. Також наразі відбувається процес погодження зустрічі з підприємцем, бізнес-магнатом, винахідником і засновником SpaceX Ілоном Маском. Ще має відбутися зустріч з генеральним директором компанії Apple Тімом Куком.