У Венедиктової прокоментували запрошення Лукашенка / УНІАН

В Офісі генпрокурора Ірини Венедіктової повідомили, що дадуть відповідь президенту Білорусі Олександру Лукашенку лише після офіційного запрошення про візит.

Читайте такожУ Білорусі взяли під варту бойовиків ПВК "Вагнера"

Про це повідомила прес-служба генпрокурора в коментарі "Українській правді". "Реакція буде тільки після офіційного запрошення, наразі Офіс Генпрокурора його ще не отримав", - йдеться в коментарі.

Відео дня

Сьогодні Олександр Лукашенко доручив запросити в Білорусь генеральних прокурорів України та Росії, щоб розглянути ситуацію із затриманими бойовиками.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня в Білорусі затримали 33 іноземців, які виявилися бойовиками "Вагнера". Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом. У Білорусі дійшли висновку, що метою бойовиків була "дестабілізація ситуації" перед виборами президента країни та підготовка теракту.

У Білорусі заявили, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі. 

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Росії не чули офіційних звинувачень у тому, що затримані в Білорусі росіяни воювали на Донбасі. 

5 серпня президент Володимир Зеленський обговорив із Лукашенком видачу Україні затриманих бойовиків, що воювали на Донбасі.