Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив запросити в Білорусь генеральних прокурорів Росії та України для розгляду ситуації із затриманими бойовиками ПВК «Вагнер».

Про це лідер Білорусі заявив сьогодні на нараді про забезпечення безпеки виборчої кампанії, передає кореспондент БЕЛТА.

Напередодні, 5 серпня Володимир Зеленський обговорив у телефонній розмові з білоруським колегою Олександром Лукашенком питання екстрадиції в Україну бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера», причетних до діяльності незаконних збройних формувань на Донбасі.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко пообіцяв видати Україні затриманих "вагнерівців" - ЗМІ

Зеленський висловив переконання, що причетним до дій незаконних формувань на Донбасі не вдасться уникнути справедливого покарання.

«Сподіваюся, що всі підозрювані в терористичній діяльності на території України будуть передані для притягнення до кримінальної відповідальності відповідно до чинних міжнародно-правових документів», - сказав глава української держави.

Як повідомляв УНІАН, 29 червня в Білорусі затримали російських бойовиків з ПВК «Вагнера», 32 – неподалік від Мінська і ще одного - на півдні країни. Серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.

Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що їм надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких транспортний засіб здійснювали декілька чоловіків.

Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні.

30 липня в Офісі президента заявили, що українська сторона звернеться до Білорусі з клопотанням про екстрадицію бойовиків ПВК «Вагнера», підозрюваних у військових злочинах на території Донбасу.