Депутати будуть розглядати законопроект про олігархів \ фото УНІАН

Сьогодні Верховна Рада розгляне законопроект про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів) (№5599) у другому читанні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у порядку денному сьогоднішнього засідання.

Також у другому читанні сьогодні розглядатиметься законопроект про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень (№5600).

Відео дня

Читайте такожАрахамія прогнозує до 236 голосів при голосуванні за закон про олігархівСеред іншого, депутати мають розглянути проект закону про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо реалізації соціальних заходів та інфраструктурних проектів, а також законопроект щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми.

Крім того, у порядку денному роботи парламенту на сьогодні, зокрема, законопроекти про правотворчу діяльність та щодо удосконалення процесу планування законопроектної роботи ВР.

Розглянути також планується проект змін до закону "Про всеукраїнський референдум" щодо підписних електронних даних.

Разом з тим о 16.00 розпочнеться позачергове засідання парламенту.

На цьому засідання депутати розглянуть чотири законопроекти. Вони стосуються, зокрема, скасування норм, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій, а також спрощення обліку доходів фізичних осіб-підприємців.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про олігархів.

20 вересня на Погоджувальній раді лідерів фракцій та голів комітетів парламенту ухвалили рішення про розгляд на поточному тижні законопроекту про олігархів (№5599) та законопроекту про наповнення держбюджету (№5600). Голова ВР Дмитро Разумков наголосив, що немає жодних підстав для розгляду даних законопроектів, бо не готові таблиці до них і немає висновків Головного науково-експертного управління ВРУ. Тому, за його словами, такий розгляд буде проводитись всупереч Регламенту.