Законопроект про олігархів парламент планує розглянути в четвер / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Завтра за ініціативи президента відбудеться позачергове засідання парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам повідомив перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Читайте такожВ Україні сьогодні відзначають 25-ту річницю КонституціїВін зазначив, що відповідний лист надійшов до парламенту від президента.

Відео дня

За словами Корнієнка, Володимир Зеленський рекомендує Верховній Раді розглянути законопроекти, які стосуються національної оборони, зокрема про національний спротив.

Він зазначив, що законопроект про олігархів парламент планує розглянути у четвер.

Як повідомляв УНІАН, 25 травня Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про основи національного спротиву (№ 5557), який врегульовує питання розвитку територіальної оборони, організації руху опору і відповідної підготовки громадян України до нього.

Згідно з документом, національний спротив є складовою всеохопної оборони України, що включає в себе комплекс заходів, які організовуються та здійснюються в мирний час і в особливий період в країні.

Спротив має на меті максимальне залучення громадян до дій, спрямованих на стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити агресію проти України.

Крім того, згідно з документом, тероборона складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових.

Нагадаємо, сьогодні з нагоди 25-річчя прийняття Конституції в парламенті відбудеться урочисте засідання.

Крім того, біля парламенту, на площі Конституції, сьогодні встановили пам'ятний знак "Тризуб".