Позачергові засідання ВР відбудуться 29 квітня / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання завтра двох позачергових засідань парламенту.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Зазначається, що на 16:00 29 квітня позачергове засідання Верховної Ради скликається у зв’язку з вимогою 160 народних депутатів.

Відео дня

На цьому засіданні розглядатиметься проект постанови про звернення до Кабінету міністрів щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електроенергію для побутових споживачів, які постійно проживають у 30-кілометровій зоні атомних електростанцій (№5382).

Іншим своїм розпорядженням спікер у зв’язку з вимогою 154 депутатів скликає позачергове засідання ВР на 16:15.

Читайте такожНемає таблички "IQOS-free": Разумков попросив депутатів не курити в Раді

Під час цього засідання планується розгляд 19 питань, серед яких призначення віце-президента "Енергоатома" Германа Галущенка на посаду "члена Кабінету міністрів України - міністра енергетики України".

Також, серед іншого, передбачено розгляд проекту закону про внесення доповнень до закону "Про запобігання корупції" (щодо удосконалення окремих аспектів декларування) (№5173) та зміни до закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб (№4555).

Засідання Верховної Ради

  • Верховна Рада з 16 березня розглядає поправки до законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин (№2194). Усього їх подано 3 тис. 128.
  • Згідно з регламентом ВР, депутати не можуть починати розгляд нового законопроекту, доки не закінчать розглядати попередній. У зв’язку з цим у парламенті ініціюють проведення позачергових засідань для розгляду невідкладних законопроектів.