Українська влада давно просить про відправку ЗСУ реактивних систем залпового вогню MLRS / Crown copyright

Росія у відповідь на повідомлення про передачу Україні РСЗВ великої дальності закликала Вашингтон "припинити накачування ЗСУ зброєю" і пригрозила "непередбачуваними наслідками для глобальної безпеки".

Про це йдеться у відповіді російського посла в США Анатолія Антонова.

"По дипломатичних каналах ми не неодноразово доводили до Сполучених Штатів, що безпрецедентне накачування України озброєннями істотно підвищує ризики ескалації конфлікту", - стверджує посол.

У РФ стурбовані, що такі засоби можуть розмістити поблизу російських кордонів - і в українців з'явиться можливість завдавати ударів у відповідь по російських містах. 

Збройні Сили Росії зроблять необхідні кроки для обнулення можливостей ЗСУ, пригрозив Антонов.

"Американці прекрасно усвідомлюють, що своїми діями віддаляють перспективи досягнення миру. США все глибше втягуються в кризу в Україні. Це загрожує непередбачуваними наслідками для глобальної безпеки... Важливо відмовитися від погроз на нашу адресу і заяв про військову перемогу України", - йдеться в заяві дипломата.

РФ закликає США і Україну "визнати реальність", що дозволить сторонам нібито просунутися на "шляху політичного врегулювання" і не допустити "погіршення ситуації у сфері міжнародної стабільності".

Раніше стало відомо про схвалення Сполученими Штатами передачі Україні реактивних систем залпового вогню великої дальності. Про передачу, наймовірніше, буде офіційно оголошено наступного тижня.

Вас також можуть зацікавити новини: