Саакашвілі може повернутися в Грузію / фото УНІАН

У правлячій партії не вважають демаршем заяву голови виконкому Нацради реформ Міхеїла Саакашвілі про повернення у Грузію.

Про це в ефірі радіо НВ заявив керівник «Слуги народу» Олександр Корнієнко.

Читайте такожПризначення Ситника директором НАБУ було незаконним – КСУ

Відео дня

За його словами, не схоже, що Саакашвілі «так все життя робить».

 «Я не думаю, що це буде демарш… (Попередні) розмови не давали підстав вважати, що це якась його постійна стратегія «по життю», тому що дійсно йому багато дорікали щодо тих ситуацій, які були при президентові Порошенку, але я не побачив, що пан Саакашвілі так все життя робить», — сказав Корнієнко.

Також глава «Слуги народу» переконаний про відсутність «якогось істотного конфлікту» у влади з політиком.

Учора Саакашвілі зробив заяву на тлі чуток ЗМІ про його повернення на Батьківщину, а потім додав, що знову йде у грузинську політику. У Грузії ж відповіли, що "прямо на кордоні на Саакашвілі чекає процедура затримання і в'язниця".

Сьогодні у партії опозиції «Єдиний національний рух» заявили, що хочуть висунути Саакашвілі у прем'єри Грузії, якщо той погодився відновити політичну діяльність на Батьківщині.

Саакашвілі у Грузії та в Україні: що відомо

  • Саакашвілі покинув Грузію у 2013 році, на Батьківщині проти нього відкрили низку кримінальних справ. Колишнього президента, зокрема, звинувачували у перевищенні повноважень при розгоні акції опозиціонерів 2007 року, розгромі телекомпанії «Імеді» та вилученні власності в засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.
  • В українську політику Саакашвілі потрапив навесні 2015 року. Тоді п’ятий український президент Петро Порошенко призначив його головою міжнародної ради реформ та дав йому українське громадянство. У 2018 році політика вислали з України до Польщі за перетин українсько-польського кордону за «загубленим паспортом».
  • У травні 2019 року Зеленський повернув українське громадянство Саакашвілі, після чого той повернувся до України.