У Грузії вже відреагували на можливе повернення Саакашвілі  / УНІАН

Голова Виконавчого комітету реформ, колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що повертається в грузинську політику.

Про це йдеться на його сторінці у Facebook.

Читайте такожЗМІ стверджують, що Саакашвілі повертається в Грузію

Відео дня

«Звичайно, я активно включився у грузинську виборчу кампанію, тому що в Грузії, на відміну від України, у жовтні проводяться національні вибори», - заявив він.

Водночас Саакашвілі зауважив, що одночасно продовжує виконувати обов'язки голови Виконавчого комітету реформ.

До цього Саакашвілі зробив заяву на тлі чуток ЗМІ про його повернення на Батьківщину. У Грузії ж відповіли, що "прямо на кордоні на нього чекає процедура затримання і в'язниця". 

Саакашвілі у Грузії та в Україні: що відомо

  • Саакашвілі покинув Грузію у 2013 році, на Батьківщині проти нього відкрили низку кримінальних справ. Колишнього президента, зокрема, звинувачували у перевищенні повноважень при розгоні акції опозиціонерів 2007 року, розгромі телекомпанії «Імеді» та вилученні власності в засновника цієї телекомпанії Бадрі Патаркацишвілі.
  • В українську політику Саакашвілі потрапив навесні 2015 року. Тоді п’ятий український президент Петро Порошенко призначив його головою міжнародної ради реформ та дав йому українське громадянство. У 2018 році політика вислали з України до Польщі за перетин українсько-польського кордону за «загубленим паспортом».
  • У травні 2019 року Зеленський повернув українське громадянство Саакашвілі, після чого той повернувся до України.