REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликає посилити тиск на Кремль через порушення прав людини в Криму і мілітаризацію півострова.

Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter.

Кулеба нагадав, що сьогодні виповнюється два роки з оголошення Кримської декларації державного секретаря США Майкла Помпео. «Цей історичний документ чітко зафіксував: США ніколи не визнають спробу Росії анексувати Крим і готові дотримуватися політики невизнання допоки територіальна цілісність України не буде відновлена», - зауважив він.

Відео дня

Читайте такожЄвросоюз продовжив економічні санкції проти Росії, запроваджені через агресію в Україні

Глава МЗС також подякував США, які на 80-ту річницю Декларації Веллеса кілька днів тому «підтвердили політику невизнання окупації Криму, надіславши Москві чіткий сигнал: незаконна окупація, заснована на військовій силі, ніколи не втримається, вона тимчасова та одного дня завершиться».

«Москва вже втратила шанси на успіх спроб нормалізувати незаконну окупацію Криму», - заявив Кулеба і додав: «Водночас, наростаючі порушення прав людини і мілітаризація Криму вимагають посилення тиску на Кремль, аби він завершив окупацію та повернув тимчасово окупований півострів Україні».

Як повідомляв УНІАН, колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що не бачить можливостей для міжнародних переговорів з Росією про анексований нею український Крим, тож має бути потужний міжнародний тиск.