Лерос закликав представників фракції «Слуга народу» не підписуватися за відставку Бабака / УНІАН

У фракції «Слуга народу» збирають підписи про відставку Сергія Бабака з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив народний депутат Гео Лерос на засіданні парламенту.

За його словами, підписи збирає народний депутат Микола Тищенко (фракція «Слуга народу»).

Відео дня

«Представник «Велюра» (саме Тищенка пов’язують з київським рестораном «Велюр» - УНІАН) в парламенті збирає підписи за відставку голови комітету Бабака через те, що відмовився підтримати кандидатуру на посаду міністра освіти», - сказав Лерос.

Читайте такожВакарчук вийшов із власної фракції "Голос"

Він наголосив, що не допустимо підтримувати людину, яка була пов’язана з «регіоналом» Дмитром Табачником. «Я не розумію, як можна голосувати за цю відрижку Табачника. Це неприпустимо», - заявив Лерос.

Він закликав представників фракції «Слуга народу» не підписуватися за відставку Бабака та не підтримувати кандидатуру Шкарлета.

Також Лерос сказав, що ця кандидатура виникла як домовленість з ректорами київських закладів вищої освіти, і з цією кандидатурою пов’язується «поняття корупції». «Бо ректори київських вишів обіцяли підтримати нашу колегу на місцевих виборах – на мера Києва. Ось і є весь «договорняк» цієї історії», - сказав депутат.

Водночас Бабак під час виступу з реплікою на засіданні парламенту сказав, що справді збиралися підписи, «але не дуже розумію, за що – можливо за те, що комітет вчора виніс таке рішення, може за те, що я є прихильником збереження ЗНО, але може за те, що я роблю поступові кроки для того, щоб наша освіта була більш якісною і наблизилася до міжнародних стандартів, нарешті».

Він зазначив, що якщо є бажання і хтось думає, що він недостойний бути головою комітету, то нехай депутати виносять проект постанови про звільнення з посади в сесійну залу і голосують.

Як повідомляв УНІАН, 17 червня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про призначення Шкарлета міністром освіти і науки (№ 3675).

За словами народного депутата Ірини Верещук (фракція "Слуга народу"), у членів профільного комітету виникли питання щодо нібито наявності плагіату в його дисертації та щодо його "політичної заангажованості" через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.