Вадим Рабинович / фото zagittya.com.ua

Народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович прокоментував атаку влади на "ОПЗЖ" та телеканал "112 Україна".

"Ані Порошенко, ані його попередники, які вели країну до розвалу, навіть не додумувалися до того, до чого додумався нинішній Президент України: розуміючи, що втрачає підтримку суспільства, Володимир Зеленський раптом почав думати про заборону партії "Опозиційна платформа - За життя". Ви - "зелена" влада - маэте зрозуміти, що це ніщо інше, як шлях в нікуди!", - сказав він.

Відео дня

Як відомо, громадська рада при Міністерстві юстиції України ініціював заборону діяльності в Україні політичної партії "Опозиційна платформа - За життя". Крім того, раніше через суд СБУ і прокуратура спробували заблокувати і заарештувати активи телеканалу "112 Україна", передавши в управління АРМА (Агентство по розшуку і менеджменту активів).

Такі дії влади є неприпустимими в європейській країні вважає Вадим Рабинович.

"Вдумайтеся, наскільки по-блюзнірськи навіть звучить саме слово" заборонити опозиційну, другу за популярністю, партію "Опозиційна платформа - За життя" "! І це в європейській то країні! І це з новим то президентом! Я, людина, що звикла до всього, просто не можу прийти в себе: рішення закрити партію, яка виконує свої передвиборчі обіцянки і наздоганяє "слуг народу" по рейтингах, прийнято вже при Зеленському, який обіцяв нам нове життя! " - обурився співголова "ОПЗЖ".

У зв'язку з цим Рабинович звернувся до Володимира Зеленського: "Пане президенте, я звертаюся особисто до вас:" віджати "і" заборонити "- це гасло Порошенка і його попередників. Але сьогодні ви творите те, що не дозволяв собі навіть Порошенко, і це шлях в нікуди - це може погано скінчитися! і якщо зараз ви повернете голоси тим, хто вас підтримав за обіцянку миру, за обіцянку побудувати правову державу і забезпечити вільне функціонування партій, то у вас буде рівень підтримки - нуль! .. якщо ж ви хочете, щоб ваш рейтинг не падав, то виконайте передвиборчі обіцянки: знову ж таки, встановіть мир, проженіть радикалів з вулиць, встановіть нормальні взаємини людей в країні ...".

Він також висловився з приводу телеканалу "112 Україна".

"Ті, хто сьогодні знаходяться при владі, нічого не можуть створити своїми руками. І замість того, щоб організувати якийсь телеканал "96 квартал", влада вирішила нахабно забрати найпопулярніший інформаційний канал "112 Україна", - звернув увагу політик.

Рабинович нагадав, що атаки на "112 Україна" почалися чи не з першого дня президентства Зеленського, "який пообіцяв повідомити, ким і як фінансується канал".

"І що? Минуло півтора роки і нічого не сказано! А тим часом телеканал" 112 Україна "обстріляли з гранатомета, стрільців ніхто не знайшов, офіційної реакції досі немає. Ось і сьогодні придумали якусь ахінею і вирішили відібрати канал! І активну участь в цьому беруть президент і глава СБУ! " - обурився політик.

"Ми будемо боротися в судах, ми звернемося до "Репортерів без кордонів". Я особисто буду звертатися до європейських парламентарів з проханням відкрити очі на цю владу і Зеленського", - пообіцяв нардеп.

"Як місцева "Ванга" я хочу передбачити наступне: все об'єднаються проти Зеленського і вже на цих виборах дадуть свою відповідь. Упевнений, що кожен з 73% людей, які підтримали Зеленського, тепер не дасть жодного голосу за "зелених". Упевнений я і в тому, що партію "ОПЗЖ" ніхто не заборонить - цього уряду не дозволить зробити мільйони наших прихильників, які за першим же покликом приїдуть до Києва ... Але якщо влада все ж пішла цим шляхом, то моя їй порада - йдіть до кінця: забороніть всі партії, залиште тільки "зелену", розфарбовуєте навіть сніг в зелений колір. І тоді Президент України Володимир Зеленський має всі шанси не досидіти свій термін. "Поверни нам довіру або піди" - моя пропозиція йому", - резюмував Рабинович.