Ілля Кива / фото УНІАН, Максим Поліщук

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила народному депутату України Іллі Киві про підозру в державній зраді та публічних закликах до зміни меж території України.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Офісу генпрокурора.

"Кива Ілля Володимирович, повідомляю вас про підозру. Найближчим часом ми оголосимо вас в міжнародний розшук. Потім буде арешт, екстрадиція і справедливий суд. Така ваша доля, іншої не буде", - повідомила Венедіктова.

Вона додала, що на основі зібраних доказів вважає, що Кива своїми діями і висловлюваннями заподіяв "колосальну шкоду державі Україна".

"Ви зробили все від вас залежне, щоб "запросити" в наш дім російського агресора, ви зробили все, щоб кордони нашої держави змінились. Ви зробили все, щоб мільйони людей ночували в бомбосховищах, ви зробили все, щоб мільйони українців жили на кордонах сусідніх держав, а багато з них ніколи не повернулись додому. Ви зробили все, щоб українські діти більше ніколи не побачили своїх батьків. Все це ви зробили даремно і марно - нічого не вийде ні у вас, ні у ваших кураторів. Але дізнаєтесь ви про це зі ЗМІ в спеціально відведений час для перегляду телевізора, якщо суд вважатиме доводи прокурорів переконливими", - наголосила Венедіктова.

Вона додала, що як генеральний прокурор реалізовує своє право перевести Киву у статус підозрюваної особи.

Скандальному нардепу Киві повідомили про підозру у держзраді (документ)

Раніше повідомлялося, що Іллю Киву офіційно виключили з партії ОПЗЖ.

Вас також можуть зацікавити новини: