Зеленський: почалося встановлення всіх винних, причетних до удару по Вінниці / фото president.gov.ua

Після Вінниці та інших терористичних ударів російські окупанти повинні відчути, що "значить справедлива відповідь на терор".

Про це сказав президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

"Зокрема відчути завдяки санкціям. Звичайно, свою частину відповіді обов'язково забезпечать Збройні сили України. Спокійних ночей в окупантів не буде", - наголосив він.

Відео дня

Зеленський повідомив, що вже почалося встановлення всіх винних, причетних до удару по Вінниці.

"І на національному рівні, і на міжнародному рівні зробимо все, щоб абсолютно всі російські вбивці відповідали за скоєне", - додав він.

Зеленський також додав, що завдання українських дипломатів - зробити все для посилення сьомого санкційного пакету проти РФ.

"Сьогодні Європейський Союз оголосив перші деталі нового, сьомого санкційного пакету, який готується проти Російської Федерації, і завдання українських дипломатів – зробити все для посилення цього пакету", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 14 липня російські загарбники вдарили по Вінниці крилатими ракетами "Калібр", запустивши їх з акваторії Чорного моря.

За даними начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова, станом на 12:00 15 липня до закладів охорони здоров'я звернулось 197 постраждалих від зазначених ракетних ударів: 110 отримали допомогу амбулаторно, 80 залишаються на стаціонарному лікуванні. Загинули 23 людини, серед яких 3 дітей.

Вас також можуть зацікавити новини: