Петро Порошенко і Володимир Зеленський / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що його не цікавить ситуація з екс-президентом Петром Порошенком і що він не займається політичними переслідуваннями.

Читайте такожПообіцяв не тікати: прокуратура передумала і не проситиме арештувати ПорошенкаПро це Зеленський сказав у Skype-інтерв'ю канадському виданню The Globe and Mail, повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Народ України дав свою відповідь пану Порошенку, коли мене обрали президентом, і під час парламентських виборів. Народ України висловив підтримку іншим людям, іншим обличчям, іншим політикам і відповів на ту політику, яку проводив останні п'ять років пан Порошенко, коли був президентом. Мені здається, що Петру Олексійовичу тієї відповіді замало", - заявив він.

Відео дня

За словами Зеленського, в Україні найближчим часом мають відбутися місцеві вибори, перед якими Порошенко розігрує "політичний театр".

"У нас на носі – місцеві вибори, це ще один його великий політичний кейс. Йому хочеться бути жертвою, хочеться, щоб усі вважали, що в Україні є політичні переслідування. Більшість людей в Україні розуміють, що все це схоже на політичний театр", - зауважив Зеленський.

Він запевнив, що його не цікавить Порошенко, "не цікавлять питання політичного переслідування, адже я цим не займаюся".

Зеленський висловив упевненість, що Порошенко "просто підігріває" ситуацію, адже, на переконання президента, Порошенка "не було чути за півроку до виборів, його політична сила в парламенті не голосувала за жодні великі реформи в нашій країні, які зараз відбуваються".

"Я нічого не бачив, окрім цієї останньої історії, що вони почали збирати рейтинги на цьому хайпі. Я до цього спокійно ставлюся", - сказав Зеленський.

Раніше УНІАН писав, що 18 червня суд почав обирати Порошенку запобіжний захід, але засідання перенесли