Тарас Козак - Кремль з істерикою відреагував на санкції проти каналів Медведчука / REUTERS

У Кремлі засудили запровадження санкцій проти трьох телеканалів в Україні.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте такожЗаблоковані NewsOne, 112 Україна і ZIK продовжать ефіри в YouTube

Відео дня

«Ми можемо лише засудити ці дії української влади», - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, як на практиці Кремль відреагує на таке рішення.

«Безумовно обмеження і навіть заборона діяльності - це те, що не відповідає ні міжнародним нормам і стандартам, ні спільному розумінню свободи ЗМІ», - додав він.

На уточнююче запитання УНІАН, чи планує Росія надавати якусь інформаційну підтримку «ОПЗЖ», Пєсков сказав: «не знаю про яку підтримку ви говорите, що маєте на увазі, російські ЗМІ працюють у звичайному режимі, вони висвітлюють різні події у світі, в тому числі цю подію. Безумовно таке рішення влади щодо обмеження роботи ЗМІ - це ті події, на які напевно слід звернути увагу таким організаціям як ОБСЄ та іншим міжнародним організаціям».

Санкції проти "каналів Медведчука"

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій щодо народного депутата від Партії "Опозиційна платформа - за життя" Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" і NewsOne.
  • Мовлення цих телеканалів припинено в цифровому мультиплексі і кабельних мережах в ніч на 3 лютого.