У США нормально поставилися до слів Зеленського / фото president.gov.ua

У Державному департаменті переконують, що Україна та США залишаються близькими партнерами, а їхні взаємини міцні як ніколи.

Офіційна представниця Держдепартаменту США Андреа Калан в ефірі Радіо Свобода прокоментувала чутки ЗМІ, що нібито делегація США на саміті НАТО у Вільнюсі обурилася висловами Володимира Зеленського, який розкритикував Альянс за нерішучість.

Калан наголосила, що у США з розумінням ставляться до слів Зеленського, тому що він робить усе можливе, щоб захистити Україну від російського вторгнення.

Відео дня

"Ми усі розуміємо, що Зеленський робить все можливе, щоб захищати свою країну і щоб Україна мала зброю та допомогу. Ми розуміємо, що він хоче по максимуму. Була можливість під час зустрічі Зеленського і Байдена за зачиненими дверима обговорити реальну ситуацію. Я можу сказати, що ми дуже гарні друзі та розуміємо одне одного", - сказала представниця Держдепу.

Нагадаємо, що 12 липня президент Зеленський заявив, що "результати саміту хороші, але вони могли би бути ідеальними, якби Україну запросили до НАТО".

Саміт НАТО у Вільнюсі: що казав Зеленський

Зеленський сказав, що за два дні Вільнюського саміту НАТО вдалося прибрати будь-які сумніви та двозначності щодо перспективи членства України в НАТО. 

Також український президент наголошував, що Україна ніколи не планує обмінювати будь-які свої території на будь-який статус для себе.

Вас також можуть зацікавити новини: