За рішенням судді, Мангер і Левін заарештовані без права внесення застави / скріншот з відео

Дніпровський суд Києва заарештував до 18 жовтня фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Владислава Мангера і Олексія Левіна.

Про це 20 серпня повідомив суддя під час засідання, яке транслював адвокат Масі Найєм на своїй сторінці в Facebook.

За рішенням судді, Мангер і Левін заарештовані без права внесення застави.

Відео дня

Читайте також"Дешевий театр": фігурант справи про вбивство Гандзюк прийшов до суду напівоголенім (фото)

Справа Гандзюк: що відомо

  • Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.
  • 6 червня 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину. Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин, колишній помічник депутата Херсонської облради Олексій Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер та Ігор Павловський - колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука.
  • Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.
  • У січні 2020 року було затримано Павловського і Левіна, обох суди відправили під варту. 27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про встановлення кінцевого замовника вбивства - Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.
  • Мангер і Левін підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої).
  • 28 липня обвинувальний акт щодо Мангера та екстрадованого в Україну з Болгарії Левіна було направлено до суду.