Ситуація в районі Нагірного Карабаху загострилася у неділю / REUTERS

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна закликає до діалогу між Азербайджаном і Вірменією для припинення бойових дій в районі Нагірного Карабаху, а заява депутата від фракції "Слуга народу" Людмили Марченко про нібито готовність України надати Азербайджану військову і гуманітарну допомогу є особливим висловлюванням.

Про це глава держави повідомив під час спілкування з представниками ЗМІ Чернівецької області, яке транслювалося прес-службою його Офісу в Facebook.

"Ви знаєте, тут немає що думати. Давайте не плутати, все ж таки, особисте висловлювання того чи іншого депутата, не важливо якої партії. Вони у нас всі в Раді говорять таке, що іноді не можна, мені здається, щоб потрапляло в засоби масової інформації, але це особисте висловлення. Ми живемо у вільній державі", - сказав Зеленський.

Відео дня

Читайте такожУ "Слузі народу" прокоментували заяву Марченко щодо військової допомоги Азербайджану

"Що стосується мого відношення до цього? По-перше, це повноваження точно не будь-якого, ще раз повторююсь, депутата. Це повноваження голови держави, верховного головнокомандувача, і тому таке питання навіть не може порушуватися", - зазначив він.

За словами президента, в України зрозуміла, виважена, правильна позиція щодо подій в районі Нагірного Карабаху.

"Ми закликаємо до діалогу між Азербайджаном і Вірменією, і закликаємо до деескалації цього конфлікту", - наголосив Зеленський.

Бої за Нагірний Карабах: що відбулося між Азербайджаном та Вірменією

  • Вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, у результаті яких є загиблі.
  • У Вірменії та невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію.
  • Азербайджан запровадив воєнний стан з 28 вересня.

Заявка нардепа Марченко про військову допомогу Азербайджану

  • Народний депутат від "Слуги народу" Людмила Марченко в ефірі одного з телеканалів заявила, що нібито Україна "не пройде повз" надання військової допомоги Азербайджану, якщо виникне необхідність.
  • 2 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна не надаватиме військову допомогу в конфлікті Азербайджану та Вірменії у Нагірному Карабасі жодній стороні. "Україна не надаватиме військову допомогу в азербайджано-вірменському конфлікті жодній із сторін. А ось медичну допомогу - пігулки для депутатів, які надто вже фантазують, треба б пошукати усією країною", - зауважив він.
  • Своєю чергою, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав українців до зважених коментарів щодо конфлікту Азербайджану та Вірменії, які б не провокували протистояння і ворожнечу, а відповідали офіційній позиції України.