Путін заявив про готовність обговорити із Зеленським у Москві двосторонні відносини / фото: REUTERS

Україна не буде запрошувати президента РФ Володимира Путіна до Києва.

Про це в інтерв’ю Liga.net заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

За його словами, своєю пропозицією «зустрітися у будь-якій точці українського Донбасу» Зеленський довів, що Україна готова до продовження переговорів.

Відео дня

Читайте такожВ ОП прокоментували відповідь Путіна на пропозицію Зеленського про переговори

«І це важливо зробити там, де військовослужбовці України щодня захищають свою Батьківщину і ризикують життям. І подивитися в очі людям, які щодня ризикують життям. За нашою інформацією, останнім часом переважна кількість убитих українців – це жертви снайперів. Причому снайперів, які, за нашою інформацією, мають, зокрема, російське походження», - розповів голова ОП.

Втім, Єрмак вважає «некоректним» запрошувати Путіна до Києва.

Можлива зустріч Зеленського з Путіним: що відомо

  • Зеленський у відеозверненні, оприлюдненому 20 квітня, запропонував Путіну зустрітися у "будь-якій точці" Донбасу, де триває війна.
  • 22 квітня Путін заявив про готовність обговорити із Зеленським у Москві двосторонні відносини у будь-який зручний час.
  • Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що Україна запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу стати посередником у переговорах президентів України та Росії.
  • Кравчук вважає, що переговори Зеленського і Путіна можна проводити лише у нейтральній країні.
  • Голова української делегації у ТКГ пропонує Фінляндію або Швейцарію для проведення можливих переговорів між президентами України і РФ.