Ілюстрація REUTERS

Оновлений текст законопроекту "Про медіа", який за рішенням Верховної Ради був відправлений до профільного комітету на підготовку для повторного першого читання, буде готовий приблизно 10 червня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко (фракція «Слуга народу») на засіданні круглого столу за участі представників медійної індустрії. 

Зокрема, голова профільного комітету поінформував, що законопроект про медіа був поданий на повторне перше читання.

Відео дня

"Зараз ми його переписуємо у комітеті, і після спілкування в тому числі з європейцями, ми його суттєво лібералізували", - сказав Ткаченко.

Читайте такожРада повернула законопроект про медіа до профільного комітету для доопрацювання

Водночас, як сказав депутат, під час внесення змін у текст законопроекту, від європейських країн надходила додаткова інформація. "Які навпаки, роблять це законодавство більш жорстким, особливо стосовно онлайн медіа", - сказав Ткаченко. 

Він поінформував, що тим не менш, попередня версія оновленого тексту законопроекту буде доступна для ознайомлення приблизно 10 червня.   

Ткаченко зазначив, що цей оновлений текст буде обговорений з представниками медіа.

"Після 10 числа я думаю, що ми зможемо розіслати для ознайомлення проект закону. Якщо все буде добре, то ми думаємо, що принаймні, перше читання на цій сесії ми зможемо зробити", - заявив Ткаченко.  

За його словами, поточна сесія у парламенті закінчується у середині липня.

Окремо, він уточнив, що очікує на консолідовану точку зору медійної спільноти щодо тексту законопроекту і внесення відповідних правок.

Як повідомляв раніше УНІАН, Національна спілка журналістів України закликає владу підтримати українську журналістику в умовах карантину через пандемію коронавірусу. НСЖУ запустила інформаційну кампанію «#Журналісти_Важливі», йдеться у заяві спілки.