Залужного визнано непридатним / фото facebook.com/CinCAFU

Генерал Валерій Залужний перед призначенням послом у Великій Британії пройшов ВЛК, і його визнали непридатним для служби в армії, пише видання ZN.UA з посиланням на джерела.

Повідомляється, що екс-головнокомандувач пройшов ВЛК ще взимку, а в лютому написав рапорт про звільнення з військової служби.

"Після звільнення зі своєї посади рішенням президента Залужний був виведений у розпорядження міністра оборони. Будь-яку значущу військову посаду, адекватну рівню підготовки та досвіду Залужного, міністр оборони Умеров не запропонував, як не запропонував її раніше і президент Зеленський", - пише видання.

Відео дня

Після цього Залужний ухвалив рішення звільнитися з військової служби.

Крім того, вказується, що наразі невідомо, чи підписав міністр оборони рапорт після оголошення президентом наміру направити Валерія Залужного послом до Лондона.

Валерій Залужний - нова посада

Нагадаємо, днями стало відомо, що президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

Зеленський заявив, що Залужний сам обрав для себе дипломатичний напрям:

"Генерал Валерій Залужний говорив мені саме про такий напрям для себе - дипломатичний. Міністерство закордонних справ України направило відповідний запит на агреман. Наше союзництво з Британією має тільки зміцнюватися".

Вас також можуть зацікавити новини: