Петро Порошенко та Арсеній Яценюк / фото УНІАН

Екс-президент Петро Порошенко в лютому 2016 року обіцяв тодішньому віце-президенту США Джозефу Байдену, що проти прем'єр-міністра Арсенія Яценюка не будуть відкриватися кримінальні справи після його відставки.

Читайте такожПорошенка викликали на допит до ДБР у справі про записи його розмов із БайденомЯк пише Главред, про це свідчить запис відповідної розмови Порошенка і Байдена, яку оприлюднив народний депутат Андрій Деркач.

На аудіозаписі, датованій 11 лютого 2016 року, голоси, схожі на голоси Байдена і Порошенка вели обговорення побоювань Яценюка щодо його відставки і ризику стати фігурантом кримінальних справ. Порошенко нібито запевнив Байдена, що Яценюк може не боятися переслідувань.

Відео дня

А ось на іншому записі, датованому жовтнем 2016 року, Порошенко просив Байдена вплинути на Яценюка. Він хотів, щоб той вплинув на керівника МВС Арсена Авакова, з яким у нього був конфлікт. Крім того, Порошенко просив Байдена забезпечити підтримку фракції «Народного фронту» в Раді в питанні голосування за бюджет, підтримку ініціатив Кабміну, а також законів для виконання Мінських угод.

Раніше УНІАН писав, що Деркач оприлюднив нові записи, які зокрема свідчать про те, що ЦРУ допомагало Порошенку у боротьбі з Олександром Онищенком.