Олександр Лукашенко / REUTERS

Білорусь запросить послів Росії та України "для обговорень" у зв'язку із затриманням групи російських бойовиків з приватної військової компанії "Вагнер".

Як передає БЕЛТА, про це журналістам розповів держсекретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равков.

Зокрема, після затримання російських бойовиків відбулася нарада Радбезу Білорусі за участю президента країни Олександра Лукашенка.

За словами держсекретаря Ради безпеки, на нараді було обговорено низку питань у сфері нацбезпеки. "Це пов'язано, в першу чергу, із сьогоднішньою зміною обстановки, коли в ранкові години на території республіки в одному із санаторіїв поблизу Мінська було затримано 32 людей - особи російського громадянства, які належать до приватної військової компанії Вагнера. Зараз з ними проводиться робота, затриманих опитують. Плюс одну людину затримано в Гомельській області", - сказав Равков журналістам після наради.

Читайте такожДівчата на них чекали: у санаторії під Мінськом розповіли, як бойовики Путіна "розважалися"

Він додав, що Лукашенко поставив низку завдань перед Радою безпеки та іншими відомствами, які, зокрема, стосуються роботи Міністерства закордонних справ, щодо направлення запитів і запрошення послів Російської Федерації та України "для пояснень і обговорення відповідних питань".

"Уже зараз, за наявною інформацією і за результатами опитувань цих людей, близько 14 осіб - це ті, які проходили за програмою обліку людей, були зафіксовані на Донбасі. Тому запрошується і посол України з цього питання", - уточнив Равков.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 липня, співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали поблизу Мінська 32 російських бойовика з приватної військової компанії "Вагнера", ще одну особу було виявлено і затримано на півдні країни.

У правоохоронних органах Білорусі зазначили, що була отримана інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки у період виборчої кампанії. При собі кожен росіян мав невеличку ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Президентські вибори в Білорусі призначено на 9 серпня.