Заявив, що юдеї вбивають людей: депутата Київради звинуватили в антисемітизмі  / ua.depositphotos.com

Депутат Київської міської ради Михайло Ковальчук в соцмережах висловився про головне свято юдеїв і був звинувачений у антисемітизмі

Як Ковальчук зазначив у своєму дописі, головне свято юдеїв - песах, святкується в першу повню після весняного рівнодення. 

"У ніч при повному місяці юдейські рабини, читаючи молитви зі своїх священних писань закликають бісів, паралельно з чим приносять у жертву тварин, піддаючи їх жорстоким тортурам", - написав він.

Відео дня

Далі політик заявив, мовляв, "деякі ортодоксальні юдеї практикують ритуальні вбивства людей, найчастіше їх жертвами стають маленькі діти, діти не євреїв (гоїв)".

Заявив, що юдеї вбивають людей: депутата Київради звинуватили в антисемітизмі

Найбільша всеукраїнська єврейська організація, Об'єднана єврейська община України, назвала цей допис Ковальчука антисемітським.

"Подібні висловлювання є антисемітизмом згідно із Законом "Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні" та порушують статтю 161 КК України. А саме висловлювання брехливих, нелюдських, демонізуючих чи стереотипних тверджень про євреїв", - наголосили в організації. 

Об'єднана єврейська община України закликає правоохоронні органи негайно відреагувати.

"Подібні висловлювання неприпустимі в єдиній Україні, й тим паче під час воєнного стану та зі сторони депутата міської ради", - вважають в ОЄОУ.

Вас також можуть зацікавити новини: