Стало відомо про ще одну важливу частину візиту Зеленського до Лондона / фото УНІАН

Під час візиту до Великої Британії президент України Володимир Зеленський провів зустріч з новим главою МІ-6 Річардом Муром. Цю зустріч українці і британці афішувати не планували.

Читайте такожУ Зеленського заявили, що країнам Заходу потрібно "більш уважно подивитись" на вступ України в НАТО

Про це з посиланням на джерело пише ZN.UA. Зазначається, що на зустрічі з української сторони, крім Зеленського, був присутній глава СБУ Іван Баканов.

Відео дня

Стверджується, що в ході зустрічі обговорювалася ситуація з антикорупційними органами в Україні, ситуація на Сході і дії Росії, а також оточення Зеленського, не лише офіційне, але і неформальне.

Журналісти зазначають, що сама зустріч президента з главою МІ-6 – примітний факт, який говорить про високий ступінь інтересу Лондона до України. Глава британської розвідки не часто зустрічається з лідерами інших держав.

Що таке МІ-6

Секретна розвідувальна служба МЗС Великої Британії (СІС / МІ-6) була попередньо сформована в 1909 році. 

Служба розвідки МЗС є частиною апарату уряду і підпорядкована одночасно МЗС і Об'єднаному комітету уряду з розвідки. 

Візит Зеленського до Великої Британії: Новини

  • 7-8 жовтня Зеленський перебував з офіційним візитом у Великій Британії.
  • Президент України Володимир Зеленський з дружиною зустрівся з герцогами Кембриджськими - принцом Вільямом і Кейт Міддлтон.
  • Міноборони України та Великої Британії підписали Меморандум про наміри щодо співпраці з розвитку та підвищення можливостей ВМС ЗСУ.
  • Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Борис Джонсон підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та партнерство.