Володимир Зеленський / фото REUTERS

Сьогодні о 19:00 президент України Володимир Зеленський зустрічається з лідерами фракцій та груп парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам повідомила народний депутат України Кіра Рудик.

Вона зазначила, що зустріч відбудеться в Офісі президента.

Відео дня

За її словами, йдеться про ситуацію, яка склалася у зв’язку із визнанням Росією так званих "ДНР" та "ЛНР" й про необхідність вироблення спільних заходів для протистояння російській агресії.

Водночас, закриваючи сьогоднішнє засідання парламенту, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також повідомив: "Сьогодні о 19:00 президент України разом з представниками силових відомств запрошує представників фракцій та груп на зустріч".

Визнання Путіним "ЛДНР"

Ввечері, 21 лютого, російський президент Володимир Путін заявив про визнання Росією маріонеток Кремля, терористичних організацій "ЛДНР". Після чого з Пушиліним та Пасічником були підписані відповідні "документи".

Одразу після заяви Путіна слідувала хвиля обурень з боку західних країн. США і Британія пообіцяли жорсткі санкції проти причетних до визнання бойовиків осіб.

Того ж дня Путін наказав ввести частину регулярних військ на територію окупованих Донецької і Луганської областей. Російських військових з технікою бачили очевидці та журналісти.

Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на рішення Путіна, наголосив, що йдеться про порушення цілісності України і фактичним виходом з "Мінська".

Міжнародна спільнота не визнає легітимність режимів "ЛДНР" й засуджує дії Росії

Тим часом в ОРДЛО триває примусова мобілізація цивільного населення. За словами очевидців, подекуди окупанти затримують навіть неповнолітніх. Крім того, тисячі мешканців окупованого регіонів були перекинуті терористами в рамках нібито "евакуації" у прикордонні російські області.

Триває й ескалація на передовій. За останню добу в зоні ООС було поранено 12 бійців, шестеро отримали бойові травми; двоє військових, на жаль, загинули.

Вас також можуть зацікавити новини: