Новим головою посольства США в Україні може стати Джордж Кент / фото УНІАН

Посольство США в Україні може очолити зампомічника держсекретаря Сполучених Штатів Джордж Кент.

Про це повідомляє zn.ua із посиланням на джерела у Вашингтоні.

Так, 9 липня тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін поїде з Києва у відпустку, а також для підготовки візиту президента України Володимира Зеленського до США.

Відео дня

"Замість Крістіни Квін до Києва може приїхати заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент: за словами одних - на час відсутності Квін, інші ж стверджують, що Кент пробуде на чолі посольства до офіційного призначення нового Надзвичайного і Повноважного посла США в Україні, яке може відбутися в жовтні-листопаді цього року", - пише zn.ua.

Читайте такожУ Держдепі США озвучили головні очікування від України

Джордж Кент - що відомо

Зазначається, що Джордж Кент раніше пропрацював у посольстві США в Києві дві каденції - останню в 2015-2018 роках на посаді заступника голови місії США. Тому він не тільки добре відомий в нашій країні, але також дуже багато знає про Україну.

Як пише видання, Кент вільно володіє українською та російською мовами, знає всі таємниці усіх впливових і заможних осіб в Україні, а також добре орієнтується не тільки в надводних, але і в підводних течіях українського політичного та економічного життя.

Зазначається, що Джордж Кент свого часу активно просував з американського боку створення в Україні антикорупційних органів. Джерела zn.ua припускають, що якщо він очолить навіть на короткий час посольство, боротьба з корупцією в Україні отримає значний імпульс.

Вас також можуть зацікавити новини