Гриби фаршировані рецепти / фото chefmarket.ru

На новорічному або іншому святковому столі часто можна побачити закуску з ароматних грибів з начинкою. Для цієї страви вибирають гриби з широкими і цілими капелюшками і начиняють їх на смак м'ясом, сиром або овочами. Подають фаршировані гриби зазвичай в гарячому вигляді.

Ця низькокалорійна страва добре засвоюється і швидко насичує. Поєднання грибного аромату і смачної начинки робить його дуже популярною святковою закускою.

Гриби фаршировані з куркою і сиром

Гриби фаршировані з м'ясом / фото women365.ru
  • Великі печериці або інші гриби – 400 г.
  • Куряче філе - 1 штука.
  • Твердий сир - 100 г.
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука.
  • Сметана 20% - 3 столові ложки.
  • Рослинна олія - 3 столові ложки.
  • Сіль, чорний перець - за смаком.
  • Лавровий лист - 1 штука.

Гриби промити, видалити ніжку, викласти на змащений маслом пергамент. Курку варити 20 хвилин. На початку варіння додати лавровий лист в бульйон.

Відео дня

Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і підсмажити до золотистого кольору на слабкому вогні. Філе витягнути з води і остудити, нарізати маленькими шматочками, змішати з цибулею. Додати до суміші сметану, сіль, перець, смажити приблизно 5 хвилин на сковорідці. 

Начинку викласти в капелюшки грибів. Зверху посипати тертим сиром. Випікати 25 хвилин при температурі 150 градусів.

Фаршировані гриби з беконом і шинкою

Рецепти фаршированих грибів / фото gastronom.ru
  • Великі гриби - 500 г.
  • Тертий пармезан - 5 ст. л.
  • Бекон - 3 скибочки.
  • Варена шинка - 3 скибочки.
  • Хлібні крихти - 0,5 ст.
  • Петрушка - 3 гілочки.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Маслинове масло.
  • Сіль, перець.

Бекон обсмажити на сковороді до хрусткого стану. Підсмажити хлібні крихти, остудити і перемішати з пармезаном. Дрібно нарізати бекон і шинку, подрібнити петрушку. Гриби помити, видалити ніжки.

У сковороді обсмажити гриби на оливковій олії з двох сторін з часником, перекласти на деко. У мисці змішати бекон, шинку, пармезан і петрушку, посолити і поперчити. Наповнити грибні капелюшки начинкою, посипати зверху хлібними крихтами. Запікати в духовці 7 хвилин при 200 °С.

Гриби, фаршировані овочами

Як фарширувати гриби / фото eda.ru
  • Авокадо - половина.
  • Свіжі гриби - 6 штук.
  • Червоний солодкий перець - 1 шт.
  • Помідори - 1 шт.
  • Зелений базилік - 30 г.
  • Зелена цибуля - 20 г.
  • Соєвий соус - 1 ст. л.
  • Кунжутне насіння - 1 ст. л.

Сирі гриби промити, видалити ніжки. Всі овочі і зелень дрібно нарізати. Заправити овочі часником і соєвим соусом. Гриби злегка обсмажити на сковорідці і наповнити шапочки овочами. Потім знову посмажити на сковорідці приблизно 10 хвилин.

Читайте також інші рецепти: