Як приготувати форшмак - рецепт справжній / фото ua.depositphotos.com

Форшмак є частиною традиційної єврейської кухні. Страву готують із риби, яйця, цибулини і приправляють спеціями. Найчастіше його подають як закуску або намазку на хліб. Залежно від регіону виникають свої особливості приготування. Розглянемо, як приготувати форшмак у наших реаліях.

Як приготувати форшмак - рецепт одеський

Варто зазначити, що нагадує приготований цим способом форшмак рецепт класичний, оскільки в ньому немає жодних специфічних продуктів і добавок. Для приготування візьміть:

  • 250 грамів оселедця;
  • два варені яйця;
  • половинку однієї цибулини;
  • одну чайну ложку вершкового масла;
  • половинку кисло-солодкого яблука без шкірки.

Оселедець очищаємо від кісток. Для цього простіше використовувати рибні щипці та піалу з холодною водою, в яку зручно опускати кісточки.

Відео дня

Цибулю, яблуко та варені яйця чистимо. Далі додаємо всі ці інгредієнти в блендер і перебиваємо до однорідності. За бажанням можна використовувати м'ясорубку із ситом середньої фракції.

У готову суміш додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.

Смачний форшмак по-українськи - цікавий рецепт

Тепер можна приготувати складніший і незвичніший форшмак - рецепт потребуватиме дещо більше часу та зусиль, але продукти все також доступні та недорогі. Для нього знадобляться:

  • 200 грамів оселедця;
  • 60 грамів вершкового масла;
  • одне яйце;
  • 60 грамів білого хліба;
  • 80 грамів молока;
  • 20 грамів цибулі;
  • 40 грамів кислого яблука (Ренет Симиренка або Гренні Сміт).

Заздалегідь дістаньте масло з холодильника. Цибулю дрібно-дрібно нарізаємо і заливаємо окропом. У цей час відварюємо яйця, а хліб замочуємо в молоці. Зливаємо воду з цибулі та відкладаємо її вбік.

Очищаємо яйця та яблука. Якщо потрібно - готуємо оселедець, у ньому не має бути кісточок.

Рибу та всі інгредієнти, крім масла, перебиваємо в блендері до однорідної пасти. Потім лопаткою вмішуємо його в отриману суміш. Пробуємо і приправляємо спеціями.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати іншу відому страву - домашній торт Три склянки.

Вас також можуть зацікавити новини: