Рецепти на Яблучний Спас 2022 / depositphotos.com

Православні віруючі щороку 19 серпня відзначають день Преображення Господнього 2022 і в цю ж дату зустрічають Яблучний Спас 2022 - другий за рахунком з трьох літніх. УНІАН розповість, що їдять на Яблучний Спас і запропонує найбільш вдалі рецепти до свята.

Раніше ми говорили про те, коли настане Горіховий Спас 2022.

Кращий рецепт шарлотки на Яблучний Спас

  • яблука великі - 2 шт;
  • масло вершкове - 20 г;
  • яйце - 2 шт;
  • кориця - за смаком;
  • цукор - 150 г;
  • кефір - 500 мл;
  • борошно - 400 г;
  • сода - на кінчику ножа.

Яблука вимити, розрізати на половинки, дістати насіння і видалити з плодів шкірку. На сковороді розтопити 20 г вершкового масла, викласти туди яблука, нарізані кубиками, посипати їх цукром і меленою корицею. Помішуючи, готувати 5-10 хвилин на середньому вогні.

Відео дня

Приготувати тісто - збити міксером яйця до появи піни, а потім всипати до них борошно, соду, цукор і корицю, влити кефір. Ретельно перемішати, домігшись консистенції трохи густіше, ніж на оладки.

Форму для випічки змастити маслом, викласти яблука, зверху залити їх тестом. Випікати шарлотку 25 хвилин при 180°C.

Яблучний штрудель - простий рецепт з грушею

  • листкове бездріжджове тісто - 500 г;
  • яблука - 3 шт;
  • груші - 3 шт;
  • крохмаль - 3 ст. л;
  • цукор - 6 ст. л;
  • кориця мелена - 1 ч. л.

Яблука і груші вимити, очистити від шкірки і нарізати кубиками. Посипати фрукти цукром, корицею і крохмалем. Тісто для штруделя розкачати, викласти яблучно-грушеву начинку і згорнути рулетом. Деко застелити папером для запікання, викласти на нього тісто і випікати 30-40 хвилин при 180°C.

Корисна порада: після випікання дайте штруделю "відпочити" 10-15 хвилин, а лише потім нарізайте і викладайте на тарілки, інакше ласощі будуть розвалюватися.

Повітряна сирна запіканка з манкою

  • сир жирністю 7-9% - 400 г;
  • яйця середнього розміру - 2 шт;
  • цукрова пудра - 100 г;
  • сіль - на кінчику ножа;
  • молоко - 50 мл;
  • манна крупа - 100 г + ще трохи для підготовки форми;
  • велика груша - 1 шт;
  • велике кисло-солодке яблуко - 1 шт;
  • вершкове масло - 30 г;
  • сік 1 лимона;
  • мед - 1 ст. л;
  • терта апельсинова цедра - 1 ст. л.

Сир протерти через сито у велику миску, в окремій мисці збити яйця з цукровою пудрою і сіллю, з'єднати з сиром. Туди ж додати манку і молоко. Ретельно збити міксером і відправити в холодильник на 1 годину.

Груші і яблука вимити, очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати фрукти кубиками. У сковороді розтопити 20 г вершкового масла, викласти груші і яблука, обсмажувати їх 2-3 хвилини на сильному вогні. Зменшити вогонь, додати лимонний сік, мед і апельсинову цедру. Перемішати з фруктами і готувати ще 2-3 хвилини.

Форму для запікання змастити вершковим маслом, посипати манкою, половину "тіста" викласти, зверху посипати фруктами, а потім укласти манну масу, що залишилася. Запікати 40 хвилин при 180°C. По закінченню цього часу вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте запіканці постояти 10-15 хвилин. Подавати на стіл краще, поливши запіканку сиропом від фруктів.

Вас також можуть зацікавити новини: