Рецепт листкового пирога з м’ясною начинкою / фото ua.depositphotos.com

Пиріг "Равлик" – цікавий на вигляд та дуже смачний. Робиться він у формі спіралі з листкового тіста та соковитою м’ясною начинкою всередині.

Листковий пиріг "Равлик" із фаршем

  • Тісто листкове бездріжджове - 0,5 кг
  • Фарш м'ясний - 400 г
  • Цибуля
  • Сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • Жовток - 1 шт.

Насамперед треба розморозити листкове тісто за кімнатної температури, після чого розкачати з нього широкий прямокутний пласт (чим тоншим він буде, тим швидше пропечеться пиріг). Нарізати пласт на вузькі довгі стрічки шириною 10 см.

Читайте такожПишні та рум’яні оладки: як приготувати ніжний смаколикУ м’ясний фарш додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль і мелений чорний перець. Викласти фарш у середину кожної довгої стрічки. Кожну таку стрічку скрутити рулетом, щоб фарш залишився всередині.

Відео дня

Змастити форму для випікання олією і викласти в неї рулети з тіста з начинкою по колу. Починати викладати слід із центру, скручуючи рулет спіраллю. Таким же чином зробити з рештою стрічок із фаршем, формуючи пиріг.

Намазати пиріг жовтком. Відправити у розігріту духовку на 40-50 хвилин за температури 200°С. За потреби поверхню випічки потім слід прикрити фольгою.

Готовий пиріг дістати з духовки та дати охолонути, потім перемістити на блюдо.

Пиріг "Равлик" з сирно-м’ясною начинкою

  • Листкове бездріжджове тісто - 500 г
  • Фарш м'ясний - 300 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сир твердий - 100 г
  • Зелень
  • Сіль, чорний мелений перець
  • Кунжут
  • Яйце (для змазування пирога) - 1 шт.

М'ясо з цибулею пропустити через м'ясорубку, додати тертий сир та рубану зелень. Приправити й посолити начинку за смаком.

Листкове тісто розморозити, розкачати в одному напрямку в довжину. Розрізати на довгі смужки. На кожну смужку викласти начинку з фаршу, защипнути кінці по всій довжині.

Викласти пиріг у формі равлика на пекарський папір (не дуже щільно). Змастити верх пирога яйцем і присипати зернами кунжуту.

Випікати пиріг у розігрітій до 180°С духовці приблизно 25-30 хвилин до золотистої скоринки.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: