Рецепт часникового хліба / фото ua.depositphotos.com

Часниковий хліб з травами - чудова альтернатива звичним пампушкам. Такі ласощі добре підходять до супів і борщу, других страв, салатів. Також часниковий хліб можна їсти як закуску, намазавши на нього масло, або зробити смачний бутерброд. Хліб за цим рецептом виходить неймовірно ароматним і з приємною часниковою ноткою.

Часниковий хліб з травами

Для тіста:

  • Молоко - 250 мл.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Пресовані дріжджі - 25 г.
  • Пшеничне борошно - 500 г.
  • Сіль - 2 щіпки.

Для начинки:

Відео дня
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Цибуля-порей - 50 г.
  • Зелень - 200 г.
  • Часник - 2 зубчики.

Для тіста з'єднати розтоплене вершкове масло, цукор, сіль і тепле молоко, трохи борошна. Дріжджі розчинити в теплій воді і додати до решти інгредієнтів. Залишити опару на 15 хвилин. Додати в опару решту борошна і замісити тісто. Залишити його в теплому місці під рушником на 40 хвилин, щоб воно піднялося.

Цибулю-порей нарізати кільцями, часник видавити через прес, зелень дрібно порубати. Підсмажити цибулю-порей на вершковому маслі, додайте часник, зелень. Перемішати всі інгредієнти і посолити. Готове тісто розкатати в тонкий прямокутний пласт. По всій поверхні тіста викласти начинку і згорнути рулетом. Викласти на встелене пергаментом деко швом вниз. Зверху на рулеті зробити надрізи. Залишити на 10 хвилин. Випікати в духовці 30 хвилин при 225°.

Читайте також інші рецепти: