Як приготувати ягідний пиріг - рецепт / depositphotos.com

Покуштувати чогось смачного і солодкого з чаєм - природне бажання будь-якої людини. Однак в магазинах далеко не завжди можна знайти те, що подобається, та й йти туди іноді лінь. УНІАН з'ясував, як зробити простий ягідний пиріг і не витратити на випічку пів дня.

Смачний ягідний пиріг зі сметанною заливкою або йогуртом

Інгредієнти:

  • будь-які ягоди - 400 грам;
  • борошно - 270 грам;
  • йогурт або сметана - 120 грам;
  • яйця - 4 шт;
  • ванільний цукор - 1 пакетик;
  • розпушувач - 2 чайних ложки;
  • вершкове масло - 120 грам;
  • сіль - на кінчику ножа;
  • кукурудзяний крохмаль - 1 столова ложка.

Для того щоб зробити швидкий ягідний пиріг на йогурті, спочатку викладіть яйця в чашу міксера і збийте їх з сіллю до пишної піни. В окремій ємності розтопіть вершкове масло. Коли яйця будуть збиті, додайте ванільний цукор і, всипаючи звичайний цукор частинами, дозволяйте міксеру працювати далі 7-10 хвилин. Влийте сметану або йогурт і перемішайте дерев'яною лопаткою. Борошно просійте разом з розпушувачем, додайте в масу, а потім - розтоплене вершкове масло. Знову перемішайте. Ягоди вимийте, пересипте крохмалем і шарами (ягоди - тісто) викладайте в форму для запікання. Випікайте 30 хвилин при температурі 185 градусів.

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини: