Шарлотка готується легко і швидко / фото ua.depositphotos.com

Шарлотка - дуже простий у приготуванні, але неймовірно смачний яблучний пиріг, який підійде як для буденного десерту до чаю або кави, так і буде доречним на святковому столі.

Шарлотка у духовці випікається всього 30-40 хвилин. Якщо слідувати рекомендаціям у нашому рецепті - пиріг буквально танутиме у роті.

Раніше УНІАН писав, як легко і швидко зробити вафлі на сковороді

Відео дня

Шарлотка зі сметаною - простий рецепт

Сметана в якості додаткового інгредієнта зробить пиріг дивовижною смакотою.

Інгредієнти:

  • борошно - 200 г;
  • свіжі яблука - 3-4 шт;
  • сметана - 200 г;
  • цукор - 200 г;
  • яйце - 3 шт.

Також знадобиться одна чайна ложка розпушувача тесту. Але якщо його не виявилося під рукою, це не зіпсує пиріг.

Насамперед гарненько збийте яйця з цукром. Найкраще використовувати міксер. Додайте в отриману масу борошно з розпушувачем і замісіть тісто. Після цього по ложці в тісто додавайте сметану. Очистіть яблука від серцевини, за бажанням можна і шкірку зняти, але це не обов'язково. Наріжте фрукти тонкими скибочками.

Форму для запікання рясно змастіть рослинним маслом. Налийте в неї половину тіста, викладіть на нього яблука, зверху на них розподіліть тісто, що залишилося, і помістіть у попередньо розігріту до 190 градусів духовку.

Випікати пиріг необхідно 30-40 хвилин. Після того, як шарлотка буде готова, її можна прикрасити за смаком джемами, цукровою пудрою, вершками тощо.

Не менш смачною вийде шарлотка на кефірі, якщо використовувати його замість сметани. У тому ж випадку, якщо у вас вдома немає духовки, то шарлотка на сковороді або у мультиварці теж вас не розчарує.

Вас також можуть зацікавити новини: