Рецепт еклерів з вершковим кремом / фото ua.depositphotos.com

Еклери з ніжним кремом – це чудові ласощі для ласунів. Такі продовгуваті заварні тістечка з вершковим кремом будуть неймовірним солодким доповненням до чаю або запашної кави.

Еклери з вершковим кремом

  • Борошно пшеничне - 1 ст.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Вода - 1 ст.
  • Вершкове масло - 100 г

Для крему

  • Вершки 33% - 200 мл
  • Цукрова пудра - 70 г

У каструлю з товстим дном влити воду. Додати вершкове масло та покласти каструлю на вогонь. Розчинити масло у киплячій воді.

Відео дня

Читайте такожНіжні мереживні млинці: як приготувати апетитні смаколикиВсипати борошно у киплячу воду й швидко перемішати, щоб утворилася гладка маса без грудочок. Дати тісту трохи охолонути.

Потім по одному ввести у тісто яйця, після кожного інтенсивно перемішуючи. Має вийти в'язка, однорідна маса, трохи блискуча.

Ложкою або за допомогою кулінарного мішка викласти на деко еклери на відстані один від одного 3-4 см. Відправити їх у духовці за температури 190-200°С і випікати 10-15 хвилин. Потім зменшити температуру до 175°С і залишити у духовці ще 15-20 хвилин. Еклери підрум'яняться. Дістати тістечка з духовки.

Приготування крему. Жирні вершки збити з цукровою пудрою до отримання густого крему.

Розрізати еклери ножем і начинити збитими вершками. Або, якщо є кондитерський шприц, можна скористатися ним для наповнення еклерів. Перед подачею до столу еклери можна посипати цукровою пудрою.

Еклери з сирно-вершковим кремом

  • Борошно - 130 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Вода - 250 мл
  • Сіль - дрібка
  • Яйце - 3-4 шт.

Для крему

  • Вершковий сир - 200 г
  • Вершки 33% - 300 мл
  • Цукрова пудра - за смаком

Довести до кипіння воду. Додати сіль, вершкове масло й довести все до кипіння ще раз. Потім зняти каструльку з вогню і всипати борошно. Швидко перемішати все, поки не вийде однорідне тісто. Дати йому трохи охолонути.

Як приготувати еклери з вершковим кремом / фото ua.depositphotos.com

Далі ввести по одному яйця, щоразу перемішуючи тісто ложкою або лопаткою. При цьому третє яйце краще збити в окремій мисці і по одній столовій ложці додати до тіста. Якщо знадобиться, таким же чином ввести ще одне яйце. Тісто в результаті повинно вийти досить м'яке, але добре тримати форму.

За допомогою кондитерського мішка або просто чайної ложки відсадити тісто на деко на невеликій відстані один від одного. Відправити у розігріту до 180°С духовку й випікати приблизно 30 хвилин. Готові еклери остудити на решітці.

Приготування крему. Вершковий сир збити з цукровою пудрою. Окремо збити вершки. З'єднати вершки та сирну масу, збити все до однорідності.

Наповнювати еклери кремом можна за допомогою кондитерського шприца або просто роблячи надрізи збоку і вкладаючи туди крем. Готові еклери можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: