Рецепт сирних кексів / фото ua.depositphotos.com

Кекси з сиру – дуже смачна, апетитна й корисна домашня випічка.

Приготувати м’які та пишні кекси нескладно – головне дотримуватися рецепту приготування і мати спеціальні формочки для їх випікання.

Для яскравішого смаку в сирні кекси часто додають горіхи, сухофрукти або фрукти. Найчастіше роблять кексики з родзинками, готують також сирно-лимонні, сирно-бананові, сирно-шоколадні кекси.

Відео дня

Сирні кекси

  • Борошно - 1 ст.
  • Сир - 250 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 1 ст.
  • Вершкове масло - 150 г
  • Ванільний цукор - 1 пакетик (10 г)
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.
  • В'ялена журавлина - жменя
  • Біла шоколадна глазур - 1 упаковка

Вершкове масло розтопити й остудити.

Сир тим часом розтерти з яйцями, цукром та ванільним цукром. Влити розтоплене масло, добре перемішати до однорідності.

Читайте такожСмачні равіолі: як приготувати ароматно-апетитну стравуПоступово всипати борошно з розпушувачем, має вийти однорідне густе тісто.

В'ялену журавлину вимити, залити окропом на 15-20 хвилин. Змити воду, ягоди обсушити, додати в тісто і перемішати. Замість журавлини можна взяти родзинки, курагу чи інші сухофрукти.

Розкласти тісто по формах для випічки.

Випікати сирні кекси у попередньо розігрітій до 180℃ духовці впродовж 35-45 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо вона суха – кексики готові.

Готові кекси вийняти з форм й остудити на решітці.

Шоколадну глазур приготувати згідно із інструкцією на упаковці. Прикрасити кекси шоколадною глазур'ю, дати застигнути впродовж 5-10 хвилин.

Сирно-шоколадні кекси

  • Борошно - 200 г
  • Масло вершкове - 125 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 60 мл
  • Цукор - 180 г
  • Какао - 3 ст. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.

Для сирного шару

  • Сир, протертий через сито (або вершковий сир) - 150 г;
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 50 г

Борошно просіяти разом із розпушувачем та какао.

Два яйця розбити в миску й додати до них цукор. Збити міксером до отримання пишної, однорідної маси.

Розтоплене і злегка остигле вершкове масло, а також молоко додати в яєчну масу, ще раз збити.

Як приготувати сирні кекси / фото ua.depositphotos.com

Додати яєчну масу в суміш борошна, розпушувача і какао. Дуже добре все перемішати силіконовою лопаткою. Тісто має вийти однорідним, гладеньким і не рідким.

З'єднати перетертий через сито сир (або вершковий сир), яйце і цукор. Усе ретельно перемішати.

Розкласти тісто по формочках, заповнюючи їх на 1/2 об'єму. Зверху викласти по 2 чайних ложки сирної суміші.

Відправити кекси в розігріту духовку і випікати при температурі 200℃ приблизно 15-20 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою: якщо вона виходить із випічки сухою – кекси спеклися.

Сирні кекси з ягодами, шоколадом і горіхами

  • Борошно - 180 г
  • Сир 9% - 200 г
  • Масло вершкове (розм'якшене) - 100 г
  • Цукор - 160 г
  • Яйця (великі) - 2 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Ванілін - 1,5 г
  • Розпушувач - 10 г

Для начинки

  • Ягоди чорної смородини заморожені (або інші ягоди) - за смаком
  • Шоколад - за смаком
  • Фундук (або будь-які інші горіхи) - за смаком

Для прикрашання

  • Цукрова пудра - за смаком
  • Мигдальні пелюстки - за смаком

За допомогою міксера з’єднати розм'якшене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін (збивати приблизно 3 хвилини).

Читайте такожАроматний пиріг з варенням: як приготувати неймовірну випічкуДодати сир і перемішати до однорідної консистенції. Додати яйця, ще раз добре збити.

Борошно з’єднати з розпушувачем і частинами просіяти до решти компонентів, перемішуючи міксером або лопаткою. Замісити досить густе тісто.

Увімкнути духовку і розігріти до температури 180℃.

У форми для кексів викласти паперові капсули або можна взяти силіконові форми.

Викласти частину тіста в формочки. Покласти начинку.

Зверху накрити начинку тістом, заповнюючи форми на 2/3, бо під час випікання тісто добре піднімається. За бажанням зверху посипати пелюстками мигдалю.

Випікати кекси з начинкою при 180℃ упродовж 25-30 хвилин. Готові кексики можна прикрасити цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: