
Господині готують дане блюдо дуже по-різному: можна зробити фарширований перець без рису або без м'яса, в залежності від ваших уподобань. Варіацій на тему існує безліч, УНІАН зібрав найбільш популярні варіанти апетитної страви.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашню шаурму.
Фаршировані перці: класичний рецепт для м'ясоїдів
- Перець болгарський невеликий - 17-19 шт.
- Рис - 1 склянка.
- Фарш свинячо-яловичий - 1 кг.
- Морква - 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Сіль - 2 ч.л.
- Спеції - 2 ч.л.
- Томат-паста - 1 ст.л.
- Сметана - 2 ст.л.
- Масло рослинне - для смаження.
- Вода - 2 склянки.
Перець промити, видалити насіння, моркву і цибулю промити, очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на тертці. Відварити рис 7-10 хвилин, з'єднати з фаршем. Цибулю і моркву обсмажити на олії до готовності, додати до фаршу. Посолити, посипати спеціями і ретельно перемішати.
Читайте такожЯк приготувати оселедець під шубою: 3 оригінальних рецепта, яких ви точно не бачилиКожен перець заповнити начинкою, щільно утрамбовуючи її всередині овоча. Скласти перці в каструлю, в склянці змішати томатну пасту і сметану, влити воду. Додати 1 ч.л солі і спецій, перемішати. Залити перці сумішшю, додати 1 склянку води.
Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, потім варити на маленькому вогні 30 хвилин. Прибрати з плити і настоювати ще 10 хвилин.
Фаршировані перці в духовці, запечені під сиром

- Фарш м'ясний - 500 г.
- Перець болгарський - 3 шт.
- Сир твердий - 100 г.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Томати - 2 шт.
- Часник - 1 зубчик.
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Приправи - за смаком.
Цибулю і помідори дрібно нашаткувати, додати в фарш. Посолити, поперчити, посипати приправами і видавити часник, ретельно перемішати. Перці розрізати навпіл, видалити насіння. Включити духовку з температурою 180-200°С і залишити нагріватися.
Заповнити перці фаршем, перекласти їх на деко, накрити фольгою і запікати 30 хвилин. Сир натерти на дрібній тертці, дістати перці, посипати сиром і відправити в духовку на 10 хвилин.
Фарширований перець рисом без м'яса
- Перець болгарський - 10 шт.
- Рис - 0,5 склянки.
- Помідор - 1-2 шт.
- Морква - 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
- Часник - 1-2 зубчики.
- Зелень - 1 пучок (за смаком).
- Сіль - за смаком.
- Перець - за смаком.
- Масло рослинне для смаження - 30 мл.
Для соусу:
- Помідори - 4-5 шт.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 1 зубчик.
- Цукор - 1 ч.л.
- Сіль - за смаком.
- Перець - за смаком.
- Масло рослинне для смаження - 30 мл.
Перці помити, видалити насіння і плодоніжки, залити окропом і бланшувати 5 хвилин. Рис вимити, залити окропом на 5 хвилин. Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на тертці, часник пропустити через прес. Цибулю і моркву обсмажити на сковороді 3-5 хвилин.
Читайте такожЩо робити, якщо не вийшов пиріг: як виправити прикрі помилкиПомідори нарізати маленькими кубиками, зелень подрібнити. З'єднати рис, помідори, зелень, цибулю і моркву, посолити, поперчити, перемішати. Нафарширувати перці, потім викласти їх в каструлю.
Зробити соус: помити помідори, розрізати на частини і пропустити через м'ясорубку. Перець і цибулю нарізати дрібними кубиками. Обсмажити на сковороді цибулю і часник, потім додати перці і знову обсмажити 5 хвилин. Додати помідори, тушкувати 15-20 хвилин до загустіння. В кінці посолити і посипати цукром.
Фаршировані перці залити соусом, накрити тарілкою і довести до кипіння. Варити на невеликому вогні під кришкою до готовності (близько 50 хвилин).
Читайте також: