Суп з пельменями – ситна, навариста й дуже смачна страва.
Тарілка такого супу цілком може бути повноцінним обідом. Адже, крім овочів, у нього додають пельмені.
Суп з пельменями
- Вода - 1,7 л
- Картопля - 3 шт.
- Готові пельмені - 400 г
- Морква - 0,5 шт.
- Ріпчасту цибулю - 0,5 шт.
- Рослинна олія - 40 мл
- Сіль, чорний мелений перець - за смаком
- Лавровий лист - 1 шт.
- Кріп - за смаком
Очищену картоплю нарізати кубиками й відварити до готовності у воді. Посолити воду під час варіння картоплі.
Тим часом нарізати цибулю кубиками та натерти на дрібній тертці моркву. Обсмажити цибулю з морквою на олії до легкої рум'яності.
У каструлю з готовою картоплею опустити пельмені. Коли вони спливуть на поверхню супу, додати обсмажені цибулю та моркву. Варити суп до готовності пельменів, приблизно хвилин 7-10 на дуже повільному вогні.
Скуштувати суп і за необхідності ще досолити. За пару хвилин до закінчення варіння пельменного супу додати в нього мелений перець, лавровий лист і подрібнений кріп.
Суп з пельменями в узбецькому стилі
- Бульйон яловичий - 2 л
- Пельмені з м'ясом (найкраще яловичина, баранина) - 450 г
- Цибуля ріпчаста - 300 г
- Солодкий перець - 300 г
- Морква - 200 г
- Часник - 6 зубчиків
- Рослинна олія - 3 ст.л.
- Помідори - 400 г
- Зіра - 1 ч.л.
- Коріандр мелений - 1 ч.л.
- Паприка солодка - 1 ч.л.
- Перець чорний мелений - 0,5 ч.л.
- Лавровий лист - 2 шт
- Сіль - 1 ст.л.
- Петрушка - 5 г
- Зелена цибуля - 5 г
- Кінза - 5 г
- Перець чилі свіжий - 1 шт.
Розігріти сотейник з рослинною олією, додати дрібно нарізану цибулю й обсмажувати 4 хвилини на слабкому вогні.
Додати у сотейник нарізаний тонкими скибочками часник та обсмажувати ще 1 хвилину на слабкому вогні.
Вкинути нарізані кубиками моркву, солодкий перець та обсмажувати 1 хвилину на слабкому вогні. Потім додати нарізані помідори й тушкувати 5 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Читайте такожЯк приготувати справжній закарпатський банош – прості рецепти
Додати лавровий лист, зіру, коріандр, солодку паприку, чорний перець, сіль та два літри яловичого бульйону, довести до кипіння і варити 10 хвилин на слабкому вогні під кришкою.
Вкинути у сотейник нарізаний кільцями гострий перець чилі та пельмені, перемішати і варити 7 хвилин на слабкому вогні.
Готовий суп із пельменями посипати зеленою цибулею, петрушкою, кінзою й подавати до столу.