Засолювання сала гарячим способом чудово підходить для того, щоб приготувати улюблену закуску українців. При такому приготуванні сало стає ніжним і м'яким. Делікатес просолюється рівномірно, шкурка розм'якшується, а всі мікроби швидко гинуть. Ми зібрали три різні, але однаково смачні рецепти засолювання сала в розсолі гарячим способом.
Засолювання сала в банці гарячим способом
- сало - 500 г;
- вода - 1 л;
- перець чорний горошком - 20 шт;
- часник - 16 зубч;
- лавровий лист - 5 шт;
- сіль - 120 г;
- перець гострий мелений - 15 г;
- кріп - 20 г.
Сало добре промити й нарізати великими шматками, кріп дрібно порубати, часник нарізати пластинками. У банку для засолювання викласти шарами шматочки сала і всі сухі спеції, крім солі та червоного перцю. Заповніть банку доверху, а потім посипте зверху часником і рубаним кропом.
Воду з гострим перцем і сіллю доведіть до кипіння. Залийте гарячий розсіл у банку, щоб він повністю покрив сало. Накрийте кришкою і залиште за кімнатної температури на 7 днів. Потім злийте з банки розсіл і переставте сало на зберігання в холодильник.
Засолювання сала гарячим розсолом у холодильнику
Інгредієнти:
- вода - 1 л;
- сало - 600 г;
- часник - 3 зубч;
- сіль - 3 стол. л.
- приправа для сала - 10 г.
Сало промийте і наріжте великими шматочками, викладіть у каструлю і залийте холодною водою. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Вимкніть вогонь і додайте у воду сіль. Якщо приправа містить сіль, то зменшіть її кількість у воді. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 12 годин за кімнатної температури.
Потім дістаньте сало з розсолу і натріть спеціями та тертим часником з усіх боків. Загорніть кожен шматок у фольгу або харчову плівку і покладіть у холодильник на 3 години. Готову закуску зберігайте в холодильнику.
Засолювання сала гарячим способом у цибулевому лушпинні
Інгредієнти:
- сало - 500 г;
- вода - 1 л;
- цибулиння - 10 г;
- часник - 6 зубчиків;
- сіль - 20 г;
- цукор - 0,5 чайн. л.;
- лавровий лист - 2 шт;
- перець горошком - 10 шт;
- перець червоний мелений - за смаком;
- приправа хмелі-сунелі - за смаком.
Для цього рецепта рекомендується брати сало з м'ясними прожилками. Промийте і наріжте сало великими шматками. У каструлю влийте воду і додайте сіль, цукор, лавровий лист і перець горошком. Доведіть розсіл до кипіння на сильному вогні та вимкніть плиту.
Цибулеве лушпиння промийте від бруду і пилу, викладіть у гарячий розсіл, а зверху покладіть шматочки сала. Потім встановіть зверху гніт, наприклад, тарілку меншого розміру. Знову поверніть каструлю на вогонь і доведіть сумісне до кипіння. Варіть сало 15 хвилин на середньому вогні.
Зніміть страву з вогню і дозвольте повністю охолонути, а потім приберіть у холодильник на добу. Дістаньте шматки сала з розсолу і змастіть з усіх боків сумішшю хмелі-сунелі, червоного перцю і меленого часнику. Можна брати будь-які інші спеції на ваш смак.