Хрін містить велику кількість поживних і мінеральних речовин, включаючи харчові волокна, вітамін C, фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, залізо, цинк і марганець, а також ефірну олію. Саме тому його можна не тільки вживати свіжим, але і заготовити на зиму. УНІАН розповість, як законсервувати хрін на зиму без варіння в банках.
Раніше ми говорили про те, як готується справжня грузинська аджика за найкращими рецептами.
Хрін на зиму з оцтом - рецепт
- корінь хрону - 500 гр
- вода - 600 мл
- сіль - 1 ст. л
- цукор - 1 ст. л
- оцет - 190 мл
Корінь хрону почистити, викласти в миску, залити кип'яченою водою і залишити на півгодини. Воду злити в іншу миску, хрін помістити в чашу блендера, подрібнити. Додати трохи рідини, знову збити блендером. В отриману масу всипати сіль і цукор, влити оцет. Розмішати і розкласти по чистим банкам.
Хрін столовий на зиму по-домашньому
- корінь свіжого хрону - 1 кг
- цукор або мед - 2 ст. л.
- сік 1 лимона
- сіль - 5 ч. л.
- питна вода - 125 мл
Корінь хрону очистити від шкірки, вимити під проточною водою. Нарізати скибочками і пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Викласти хрін в миску, додати цукор (мед), лимонний сік, сіль. Ретельно перемішати і розкласти по стерилізованим банкам.
Смачна хреновина - рецепт класичний
- помідори "сливка" - 2 кг
- корінь хрону - 250 гр
- часник - 200 гр
- сіль - 30 гр
Помідори вимити, нарізати четвертинками, посолити і викласти на друшляк, щоб скла зайва рідина. Часник і хрін очистити, останній нарізати скибочками. Подрібнити в м'ясорубці або блендері всі інгредієнти, потім посолити масу. Викласти хреновину в стерилізовані банки і прибрати в прохолодне місце.
Хрін з буряком і часником на зиму
- буряк - 400 гр
- корінь хрону - 200 гр
- часник - 2-3 зубчики
- оцет - 4 ст. л
- сіль - щіпка
- цукор - 2 ст. л
Буряк відварити, остудити, позбавити від шкірки. Корінь хрону почистити, нарізати кубиками, викласти в чашу блендера. Додати буряк, подрібнити до однорідного стану. Викласти зубчики часнику і знову подрібнити. Всипати сіль і цукор, влити оцет, перемішати і розкласти по стерилізованим банкам.