Заготовки на зиму - хреновина як у бабусі / depositphotos.com

Хрін містить велику кількість поживних і мінеральних речовин, включаючи харчові волокна, вітамін C, фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, залізо, цинк і марганець, а також ефірну олію. Саме тому його можна не тільки вживати свіжим, але і заготовити на зиму. УНІАН розповість, як законсервувати хрін на зиму без варіння в банках.

Раніше ми говорили про те, як готується справжня грузинська аджика за найкращими рецептами.

Хрін на зиму з оцтом - рецепт

  • корінь хрону - 500 гр
  • вода - 600 мл
  • сіль - 1 ст. л
  • цукор - 1 ст. л
  • оцет - 190 мл

Корінь хрону почистити, викласти в миску, залити кип'яченою водою і залишити на півгодини. Воду злити в іншу миску, хрін помістити в чашу блендера, подрібнити. Додати трохи рідини, знову збити блендером. В отриману масу всипати сіль і цукор, влити оцет. Розмішати і розкласти по чистим банкам.

Відео дня

Хрін столовий на зиму по-домашньому

  • корінь свіжого хрону - 1 кг
  • цукор або мед - 2 ст. л.
  • сік 1 лимона
  • сіль - 5 ч. л.
  • питна вода - 125 мл

Корінь хрону очистити від шкірки, вимити під проточною водою. Нарізати скибочками і пропустити через м'ясорубку або подрібнити в блендері. Викласти хрін в миску, додати цукор (мед), лимонний сік, сіль. Ретельно перемішати і розкласти по стерилізованим банкам. 

Смачна хреновина - рецепт класичний

  • помідори "сливка" - 2 кг
  • корінь хрону - 250 гр
  • часник - 200 гр
  • сіль - 30 гр

Помідори вимити, нарізати четвертинками, посолити і викласти на друшляк, щоб скла зайва рідина. Часник і хрін очистити, останній нарізати скибочками. Подрібнити в м'ясорубці або блендері всі інгредієнти, потім посолити масу. Викласти хреновину в стерилізовані банки і прибрати в прохолодне місце. 

Хрін з буряком і часником на зиму

  • буряк - 400 гр
  • корінь хрону - 200 гр
  • часник - 2-3 зубчики
  • оцет - 4 ст. л
  • сіль - щіпка
  • цукор - 2 ст. л

Буряк відварити, остудити, позбавити від шкірки. Корінь хрону почистити, нарізати кубиками, викласти в чашу блендера. Додати буряк, подрібнити до однорідного стану. Викласти зубчики часнику і знову подрібнити. Всипати сіль і цукор, влити оцет, перемішати і розкласти по стерилізованим банкам.

Вас також можуть зацікавити новини: