Маринований рецепт на зиму / фото ua.depositphotos.com

Мариновані часникові зубчики - дуже смачна закуска зі злегка солодкуватим смаком. Така консервація сподобається навіть тим, хто не любить смак свіжого часнику. Найсмачніше маринувати молодий часник, який якраз дозріває до середини червня.

Маринований часник додають в рагу або плов, тушкують і запікають з ним м'ясо, використовують в бутербродах і подають до сала. При маринуванні частково зберігається користь часнику, тому закуска не тільки смачна, але і корисна.

Маринований часник зі спеціями і оцтом

  • Часник - 350 г.
  • Вода - 250 мл.
  • Сіль - 0.5 стол.л.
  • Цукор - 1 стол. л.
  • Кріп - 1 парасолька
  • Гвоздика - 2 бутони.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Перець - 10 горошин.
  • Оцет 9% - 25 мл.

Зубчики часнику очистити від плівок, помити і обсушити. Розкласти часник по стерилізованим банкам. Воду вилити в каструлю і довести до кипіння. В окріп викласти всі сухі спеції і ще раз довести до кипіння. Потім влити в маринад оцет, прокип'ятити кілька хвилин і зняти з плити.

Відео дня

Розлити маринад по банках з часником. Закрити кришкою і зберігати в холодильнику. Маринований часник буде готовий через 2 тижні.

Маринований часник в олії / фото ua.depositphotos.com

Маринований часник в олії

  • Часник - 200 г.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Вода - 250 мл.
  • Яблучний оцет - 120 мл.
  • Сіль - 35 г.
  • Цукор - 100 г.
  • Чебрець - 3 гілочки.
  • Оливкова або соняшникова олія - 250 мл.

Часник розібрати на зубчики і очистити. У каструлі довести до кипіння воду з оцтом. Вимкнути вогонь, додати сіль з цукром і розмішати до повного розчинення. Ще раз довести маринад до кипіння. Викласти часник у воду і варити 1 хвилину. 

Вийняти зубчики часнику з маринаду і викласти в банку. Покласти в банку чебрець і лавровий лист. Залити олією і закрутити кришкою.

Маринований часник в буряковому соку

  • Часник - 400 г.
  • Буряк середній - 4 шт.
  • Сіль - 1 стол. л.
  • Цукор - 2 стол. л.
  • Гвоздика - 5 бутонів.
  • Кориця - 0.5 ч. л.
  • Сушений кріп - 0.5 ч. л.
  • Оцет - 2 ст. л.

Очистити зубчики часнику. Довести до кипіння воду в каструлі. Опустити часник в киплячу воду на 3 хвилини. Потім на хвилину замочити часник в холодній воді. Після цього зубчики розкласти по банках.

Буряк очистити і залишити в холодній воді на 30 хвилин. Подрібнити буряк в м'ясорубці. Загорнути пюре буряка в марлю і видавити сік. У буряковий сік додати сіль і цукор, гвоздику, корицю і кріп. Довести до кипіння на невеликому вогні і кип'ятити 3 хвилини. Після повторного закипання додати оцет. Залити соком банки з часником і закрити кришкою.

Вас також можуть зацікавити новини: