Помідори на зиму солодкі на 3-літрову банку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Помідори солодкі на зиму в пряному маринаді завжди виходять смачними навіть у тих, хто ніколи не робив консервацію. Цей перевірений багатьма кулінарами рецепт не вимагає дорогих інгредієнтів і стерилізації. Скільки б банок ви не закрили - все одно буде мало.

Пропонуємо приготувати солодкі помідори на зиму в 3-літрових банках із додаванням цибулі. Маринад за цим рецептом випивається весь до дна, а хрустку цибулю можна подавати до м'яса та риби. Самі томати будуть соковитими та з яскравим смаком.

Солодкі помідори на зиму з цибулею

Інгредієнти:

Відео дня
  • помідори - 4 кг;
  • цибуля - 800 г;
  • часник - 10 зубчиків;
  • гострий перець - 2 шт;
  • соняшникова олія - 7 стол. л.;
  • цукор - 100 г;
  • сіль - 1 стол. л.;
  • оцет - 70 мл;
  • запашний перець горошком - 15 шт. (2 шт. на банку);
  • чорний перець горошком - 45 шт. (6 шт. на банку);
  • вода - 5 л;
  • зелень і спеції за смаком.

Із цієї кількості інгредієнтів вийде 2 трилітрові або 7 півторалітрових банок із консервацією.

Усі овочі ретельно промити. Часник наріжте тонкими пластинками, цибулю та гострий перець - кільцями. Помідори можна нарізати навпіл або залишити цілими - як вам більше подобається.

У банки шарами викладіть часник, цибулю, помідори, гострий перець і зелень за смаком. У кожну банку додайте по 2 штуки запашного перцю, 6 штук чорного і по 1 ложці олії. Стерилізувати банки не обов'язково.

Солодкі помідори на зиму без стерилізації / фото ua.depositphotos.com

Потім приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, додайте сіль, цукор і оцет. Доведіть до кипіння. Залийте маринад у банки з помідорами і закрутіть кришками.

У глибоку каструлю покладіть на дно ганчірку і влийте воду. Поставте банки в каструлю і залийте водою по плічка. Доведіть воду до кипіння і кип'ятіть 15 хвилин. Потім готові солодкі помідори в банках накрийте теплою ковдрою, поки вони повністю не охолонуть. Зберігайте в темному прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: