
Відомий кухар і переможець кулінарного шоу "Мастершеф" Євген Клопотенко поділився рецептом домашнього борщу. За словами кухаря, він готує борщ з семи років під керівництвом батька. Цей рецепт дуже полюбився всій його родині.
Український борщ з кропивою і ребрами
- Ребра поросяти - 300 г.
- Квашені помідори - 3 шт.
- Великий буряк - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Капуста - 150 г.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Квасоля варена або консервована - 100 г
- Масло - 1 ст. л.
- Кропива.
- Часник.
- Сіль, цукор і перець за смаком.
- Вода - 2 л.
Ребра помийте і наріжте середніми шматками, покладіть в каструлю з водою і варіть бульйон.

Цибулю дрібно наріжте, моркву і буряк натріть на тертці. У сковороді обсмажте цибулю з морквою до напівготовності, потім додайте буряк і смажте ще 5 хвилин. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 5 хвилин.
Картоплю наріжте кубиками і покладіть в бульйон. Додайте в бульйон зажарку і квасолю.
Наріжте капусту і покладіть в бульйон. Варіть ще 5 хвилин, посоліть і поперчіть. В кінці приготування вичавіть в борщ квашені помідори і покладіть кропиву, варіть ще 5 хвилин і подавайте на стіл.
Читайте інші рецепти: