Рецепт домашнього борщу від Клопотенко / фото pixabay

Відомий кухар і переможець кулінарного шоу "Мастершеф" Євген Клопотенко поділився рецептом домашнього борщу. За словами кухаря, він готує борщ з семи років під керівництвом батька. Цей рецепт дуже полюбився всій його родині.

Український борщ з кропивою і ребрами

  • Ребра поросяти - 300 г.
  • Квашені помідори - 3 шт.
  • Великий буряк - 1 шт. 
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Капуста - 150 г.
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Квасоля варена або консервована - 100 г
  • Масло - 1 ст. л.
  • Кропива.
  • Часник.
  • Сіль, цукор і перець за смаком.
  • Вода - 2 л.

Ребра помийте і наріжте середніми шматками, покладіть в каструлю з водою і варіть бульйон. 

Рецепт українського борщу / фото pixabay

Цибулю дрібно наріжте, моркву і буряк натріть на тертці. У сковороді обсмажте цибулю з морквою до напівготовності, потім додайте буряк і смажте ще 5 хвилин. Додайте томатну пасту і тушкуйте ще 5 хвилин.

Картоплю наріжте кубиками і покладіть в бульйон. Додайте в бульйон зажарку і квасолю. 

Наріжте капусту і покладіть в бульйон. Варіть ще 5 хвилин, посоліть і поперчіть. В кінці приготування вичавіть в борщ квашені помідори і покладіть кропиву, варіть ще 5 хвилин і подавайте на стіл.

Читайте інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram